iOS 11'de kolay Wi-Fi şifresi paylaşım özelliği de var

iOS 11'de kolay Wi-Fi şifresi paylaşım özelliği de var

Kendi evinde kablosuz bağlantı şifresini değiştirmeyen ve daha da ilginci ezbere bilmeyen kişiler bana hep ilginç gelmiştir. Benimki bir takıntı olabilir çünkü anlaşılan çok büyük bir kitle Wi-Fi şifresini bilmiyor ve her defasında modemin arkasından bakmayı tercih ediyor.

Bu durum bir şekilde Apple'ın da ilgisini çekmiş olacak ki kullanıcılar arasında hızlı bir şekilde şifre paylaşımına imkan veren yeni bir özelliği iOS 11'de kullanıma sunuyor. Bu özellik sayesinde evine bir misafir gelen Apple kullanıcısı, internete bağlanmak isteyen arkadaşına sadece ağ adını söyleyerek onu kablosuz ağa dahil edebilir.

Sizin dahil olduğunuz bir ağ'a yine iOS 11 yüklü bir Apple cihaz bağlanmaya çalışınca, size yeterince yaklaştığında ekranınızda bir pup-up beliriyor ve bağlanmak isteyen kişiye şifreyi gönder butonu bulunuyor. Gönder dediğiniz takdirde çok kısa sürede diğer kişi ağa dahil edilmiş oluyor. Şifre problemi böylece çözülmüş oluyor.

Bu özellik, basit bir şifre paylaşımı uygulaması olsa da iOS 11 cihazları arasında senkronizasyon ve uyumu gösterme açısından oldukça önemli aslında. Bu uyum sayesinde bir çok farklı işlem kolaylaştırılabilir.

iOS 11 kararlı sürümü önümüzdeki sonbaharda iPad ve iPhone için yayınlanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.