1,75 milyon euro yatırım alan Singa, karaokeyi yeniden popülerleştirmek istiyor

1,75 milyon euro yatırım alan Singa, karaokeyi yeniden popülerleştirmek istiyor

Bir dönemin favori eğlence anlayışına eski popülerliliğini kazandırmak isteyen dijital karaoke platformu Singa, 1,75 milyon euro yatırım aldı. Helsinki/Finlandiya merkezli Singa, farklı uygulamalarla (iOS, Android, Web, Apple TV, SmartTV) karaoke deneyimini ayağınıza getiren bir girişim. Singa'ya abone olduktan sonra 20 bin lisanslı karaoke şarkısıyla başbaşa kalıyor ve kullandığınız cihaza en uygun şekilde şarkı söylemeye başlayabiliyorsunuz.

Karaoke konusunda uzman bir isim olan Singa'nın CEO'su Atte Hujanen, karaoke üzerine edindiği 10 yıllık deneyiminden hareketle 90'ların popüler eğlencesini yeniden öne çıkarmak istiyor. Asya'dan ABD'ye kadar farklı ülkelerdeki karaoke şirketlerinde çalışan Hujanen, Singa'nın bu sektör yazılımın temelli sıçrama, oyunu bozan girişim olduğunu söylüyor ve artık kimsenin DVD'lere veya pahalı özel donanımlara para ödemek zorunda olmadığını ekliyor.

Tamamen dijital bir altyapı sunan Singa'nın sunduğu hizmet bireysel ve kurumsal kullanıcılar için farklı teklifler sunuyor. Bireysel tarafta karaoke ile eğlenmek isteyen herhangi bir kişiye hitap eden Singa, kurumsal tarafta bar, restoran, otel vb. eğlence merkezlerini hedefliyor.

Singa'nın CEO'su Smule, Yokee, Chang-Ba gibi popüler karaoke uygulamalarından da ayrıldığını ve kendilerinin tamamen şarkı söyleme deneyimini geliştirmeye odaklandıklarını paylaşıyor. Keza YouTube'u da bu konuda yasadışı içeriklerin paylaşıldığı bir kanal olmakla suçluyor.

Finlandiya'da ve Türkiye'de karaoke eğlencesinin nasıl bir hacmi var bilmiyorum ancak Singa'nın küresel bir büyüme hedeflediği aşikar. Girişimin Initial Capital liderliğinde Tamares Holdings, Superhero Capital, Reaktor Ventures ve Tekes'in katılımıyla aldığı 1,75 milyon euro tutarındaki yatırım da hiç şüphe yok ki bu yolda kullanılacak. Zaten Singa da Spotify'ın müzik dikeyinde yaptığını karaoke tarafında yapmak istiyor ve bu dikeyin Spotify'ı olmak istiyor. Girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 2.65 milyon euroyu geçti.

Eğer karaoke eğlencesine aşinaysanız singa.com'u ziyaret edebilir, 1 aylık deneme süresince ücretsiz kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.