Snapchat artık gerçek dünyada da kullanıcılarını izleyecek

Snapchat artık gerçek dünyada da kullanıcılarını izleyecek

Snapchat, reklam verenlerin gerçek dünyadaki kişilerin satın almalarını izleyen ve mağaza ziyaretlerini ölçen 6 yıllık girişim Placed'i satın aldı.

Bu uygulama sayesinde ilk aşamada Snapchat'in, uygulama içi reklam kampanyalarının gerçek dünyadaki yansımalarını, mağazalara yarattığı ziyaretçi trafiğini ölçümlemeye başlaması bekleniyor.

100'den fazla çalışanı bulunan Placed, bağımsız olarak çalışmaya devam edecek ve CEO David Shim'e rapor verecek. Shim ise Snapchat'in Strateji Direktörü Imran Khan'a rapor verecek. Duyuruyu yaptıkları bir blog yazısında konum bazlı ölçümlemede bir lider olduklarını belirten Shim, bugüne kadar mağaza girişleri konusunda 500 milyon dolarlık reklam harcaması yapıldığını belirtiyor. "Snapchat ile birlikte çok daha fazlasını yapacağız" diyen Shim, "reklamların birden fazla yayıncıda ve mecrada çevrimdışı etkinliğini ölçemeye ve bunun için ortak bir ölçüt belirlemeye devam edeceğiz" diye ekliyor.

Facebook karşısında gün geçtikçe kan kaybeden Snapchat'in Wall Street'den gelen baskılarla çok farklı satınalmalar yaptığı biliniyor. Placed satınalmasına dair resmi bir fiyat açıklanmasa da GeekWire'da yapılan habere göre 200 milyon dolardan fazla bir satınalma fiyatının olduğu söyleniyor.

Snapchat'in son zamanlarda yaptığı şirket satınalmaları sadece Placed ile sınırlı değil. Geçtiğimiz günlerde Los Angeles merkezli mini bir drone şirketini satın aldı. Ayrıca borsaya yapılan bildirilere göre 20 milyon dolar değerinde adı belirtilmemiş bir şirket alımı da geçtiğimiz Mart ayında yapılmış. "Bulut tabanlı online içerik üretimi platformu" açıklamasıyla paylaşılan şirketin ismi ise yetkililer tarafından sır gibi saklanmış durumda.

Bakalım Snapchat bu yatırımların geri dönüşlerini kısa zamanda alabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.