iOS 11 ile Canlı Fotoğraflar'a yeni efektler ekleniyor

iOS 11 ile Canlı Fotoğraflar'a yeni efektler ekleniyor

Apple, iOS 11 ile canlı fotoğraf (live photo) özelliğine yeni düzenleme olanakları ve efektler ekliyor. Bu yeni yazılımla, kullanıcılar artık fotoğrafları kırparak simge durumuna getirebilecekler. Bunun yanısıra, fotoğraf döngüsü veya uzun pozlama efektleriyle fotoğraflar artık daha hoş ve eğlenceli bir hal alacak.

Genellde olduğu gibi, Apple üçüncü parti uygulamalardan ilham alarak kullanıcı taleplerinin neler olduğuna ve hangi özellikleri bünyesine alacağına karar veriyor.

Canlı fotoğraf özelliği nedir? Ne işe yarar?

2015 yılında, Apple yeni iPhone ile kullanıcıları canlı fotoğraf özelliği ile buluşturmuştu. Bu özellik kullanıcılara bir dokunuş ile fotoğraflarına saniyelik hareket kazandırma imkanı sağlıyor. Tıpkı Harry Potter'ın sihirli dünyasında rastlayabileceğimiz bir fotoğrafçılık deneyimi gibi... Ancak her ne kadar mucizevi görünseler de kullanıcılar bazen canlı fotoğraflar için de ufak düzeltmelere ihtiyaç duymaya başladılar. Örneğin, çekilen bir videonun kırpılması veya simge durumuna getirilen fotoğrafların istenilen verimi verememesi gibi sorunlar ortaya çıkmaya başladı.

Tabi ki çok geçmeden üçüncü parti yazılımcılar bunu fırsat bilerek Apple'ın canlı fotoğraflarının düzenlenebileceği uygulamalarla karşımıza çıktılar.

Ancak Apple, yeni iOS 11 yazılımı ile yeni birçok efekti ve kırpma özelliğini tek bir çatı altında birleştirmiş oldu. Örneğin, Apple açık ve net olarak Instagram'ın, fotoğrafların anlık tekrarını ve fotoğraf döngüleri yaratmayı sağlayan Boomerang uygulamasından ilham aldı. Apple, demolarının birinde çocukların havuza atlarken çekilmiş canlı fotoğrafını, suya temas etme ve havuz kenarında durma anlarını tekrar ettirecek şekilde, nasıl fotoğraf döngüsüne dönüştürdüğünü gösteriyor.

Diğer bir özellik olan uzun pozlama efekti ile, fotoğraflar sanki zamanla çekilmiş bir video hissini ve derinliği verebiliyor. Örneğin suyun akış hareketi fotoğrafların ard arda gelmesiyle gerçeklik kazanmış oluyor.

Kusursuz fotoğraf döngüsü efektleri için bilgisayar görüntüsü teknikleri kullanan Apple, yeni iOS 11 yazılımıyla bütün bu özellikleri kullanıcılarıyla buluşturmayı hedefliyor.

https://youtu.be/HLRFZ-Q9VoI?t=7m41s

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.