Zuckerberg'den Trump'a 'Paris İklim Değişikliği Anlaşması' tepkisi

Zuckerberg'den Trump'a 'Paris İklim Değişikliği Anlaşması' tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Paris İklim Değişikliği Anlaşması'ndan çekileceğini açıklamasının ardından tüm dünyadan tepkiler yağıyor. Tesla'nun kurucusu Elon Musk ve Google CEO'su Sundar Pichai'nin ardından Trump'a bir tepki de Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'den geldi.

Zuckerberg, Facebook hesabından yaptığı açıklamada Paris İklim Değişikliği Anlaşması'ndan çekilmenin çevre, ekonomi için kötü sonuçlar doğuracağına değinerek, 'Çocuklarımızın geleceğini riske atıyoruz' diye duyurdu. Zuckerberg'in mesajı şöyle devam ediyor: 'Kendi açımızdan, kurduğumuz her veri merkezinin yüzde yüz yenilenebilir enerji ile çalışmaya devam edeceğini taahhüt ediyoruz. İklim değişikliğini durdurmak, yalnızca küresel topluluklar olarak yapabileceğimiz bir şey ve çok geç olmadan birlikte hareket etmemiz gerekiyor.

Withdrawing from the Paris climate agreement is bad for the environment, bad for the economy, and it puts our children's...

Gepostet von Mark Zuckerberg am Donnerstag, 1. Juni 2017

Aralık 2015'te Paris'te yapılan 21. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP21) onaylanan Paris Anlaşması, Nisan 2016'da 190'dan fazla ülke tarafından imzalanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.