Tasarımını yenileyen Skype, Snapchat benzeri özellikler kazandı

Tasarımını yenileyen Skype, Snapchat benzeri özellikler kazandı

Görüntülü görüşme dendiğinde akla ilk gelen uygulamalardan olan Skype, yaklaşık 6 yıl önce Microsoft tarafından satın alınmıştı. Bu süreç boyunca büyük bir tasarım değişikliğine uğramayan Skype, bugün itibariyle tasarımını büyük ölçüde değiştiriyor.

Resmi blog'undan yaptığı bir açıklama ile tasarımını değiştirdiğini ve yeni özellikler kazandığını duyuran Skype, Snapchat'i taklit eden uygulamalar kervana katıldı. Snapchat'in hikayeler özelliğinin bir benzeri olan "Highlights" sekmesini kullanıma sunan Skype, kamera kısmına ulaşmayı ise oldukça kolaylaştırmış.

Yenilenen tasarım ile rakiplerini yakalamak istiyor

Değişen tasarım ile birlikte mesajlaşma sekmesine 3'e ayıran Skype, bul, chat ve Capture bölümleri ile kullanıcılarının mesajlaşmasını kolaylaştırıyor. Bul bölümünde konuşma, görsel, restoran, Youtube videosu veya Gif bulmanıza olanak sağlayan Skype, chat bölümünde ise klasik mesajlaşma servisi sunuyor.

Capture bölümünde ise yine Snapchat'ten "esinlenen" Skype, otomatik olarak kamera sekmesini açıyor. Fotoğraf veya basılı tutarak video çekmenize olanak sağlayan Capture, tıpkı Snapchat'te de olduğu gibi fotoğraf veya videoların üzerinde yazı ve stickers eklemenize de olanak sağlıyor.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=60&v=RU9w41tPXyc

Sesli ve görüntülü görüşme alanında tercih edilen bir alternatif olsa da mesajlaşma konusunda rakiplerinin oldukça gerisinde kalan Skype, yenilenen tasarımı ile bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor. Son olarak Skype'ın yeni versiyonunun Android için kullanıma sunulduğunu, iOS, Mac ve Windows için ise yakın zamanda kullanıma sunulacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.