Dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch, 6 yılın ardından ortaya çıktı

Dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch, 6 yılın ardından ortaya çıktı

Microsoft'un kurucu ortaklarından olan Paul Allen, 2011 yılından bu yana dünyanın en büyük uçağını üretmek için çalışıyordu. Yaklaşık 6 yıldır 100 çalışanı ile birlikte uçak üzerinde çalışan Stratolaunch Systems firması nihayet dünyanın en büyük uçağı olan Stratolaunch'ı görücüye çıkardı.

Stratolaunch aircraft olarak adlandırılan dünyanın en büyük uçağı, 117,3 metrelik bir kanat uzunluğuna sahip. Boşken 226 bin 796 kg ağırlığında olan Stratolaunch aircraft, kargosuyla birlikte 589 bin 670 kg ağırlığına kadar çıkabiliyor. Toplamda 28 tekerleğe sahip olan Stratolaunch, askeri görevlerde kullanılmak üzere tasarlandı.

Uydu ve roket taşıyacak

Uzaya yerleştirilmeye hazır uydu-roketler taşıyabilecek şekilde tasarlanan Stratolaunch, roketleri atmosfere kadar taşıyarak uygu yerleştirme sürecini kolaylaştıracak. Stratolaunch'ın şimdiden başka bir firma ile anlaştığını da ekleyelim.

Geçtiğimiz Ekim ayında Stratolaunch ile iş birliğine giden Orbital ATK, uzaya küçük uydular göndermek için kullanılan Pegasus XL roketini Stratolaunch arayıcılığıyla uzaya gönderecek. Son olarak Stratolaunch'ın ilk deneme uçuşunun 2019 yılında gerçekleşeceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.