Akıllı güvenlik yüzüğü Wing, Arıkovanı’nda destek bekliyor

Akıllı güvenlik yüzüğü Wing, Arıkovanı’nda destek bekliyor

Saldırıya uğrama veya benzeri durumlarda kullanılabilecek akıllı güvenlik yüzüğü olan Wing, temelde bir panik butonu görevi görüyor. Dışardan bakıldığında sıradan bir yüzük olarak görünen Wing, alt kısmında bulunan buton sayesinde kullanıcısının imdadına yetişiyor. Burcu Çoşkun, Doğukan Şengül ve Lale Guluzade tarafından geliştirilen Wing, Arı kovanı'nda destek bekliyor.

Bir mobil uygulama yardımıyla kullanılan Wing, panik anında daha önceden belirlenmiş kişilere SMS veya bildirim göndererek kullanıcısının tehlikede olduğunu haber veriyor. SMS ve bildirimle birlikte kullanıcısının lokasyon bilgilerini de paylaşan Wing, ülkemizde kadınlara yönelik olarak sık sık yaşanan saldırı durumlarının önüne geçmek için başarılı bir alternatif olabilir.

İki haftalık pil ömrü

Tabii ki Wing’in yaptıklarını tamamen aynı şekilde yapan mobil uygulamalar olduğunu da hatırlatalım. Fakat saldırı anı gibi durumlarda akıllı telefonunuza ulaşmak parmağınızdaki yüzüğe ulaşmaktan çok daha zor olacaktır. Oldukça basit bir çalışma mantığına sahip olan akıllı güvenlik yüzüğü, alt kısmında bulunan butona 3 saniye boyunca basılmasıyla birlikte önceden belirlenen kişilere bildirim gönderiyor.

Gerçek zamanlı konum takibi yapabilen Wing’in mobil uygulamasının hem iOS hem de Android platformu için destek verdiğini de ekleyelim. Beyaz, siyah, altın ve gümüş olmak üzere 4 farklı renk seçeneğine de sahip olan Wing, iki haftaya yakın bir pil ömrü sunuyor. Kısa zamanda 3 bin 370 TL destek toplamayı başaran Wing'in hedefi ise 100 bin TL. 129 TL destek karşılığında satın alınabilen Wing'in gönderimlerine ise 2018'in Mart ayında başlanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.