Türk Telekom işbirliğini yenileyen Pttcell, lojistik ve fintek alanlarında atılım yapacak

Türk Telekom işbirliğini yenileyen Pttcell, lojistik ve fintek alanlarında atılım yapacak

Mobil şebeke altyapısında Türk Telekom'u tercih eden PTT A.Ş. bugün yaptığı açıklamayla Pttcell işbirliğini 2022'ye dek uzattığını açıkladı. Basın toplantısına katılan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan da anlaşmaya dair bazı önemli açıklamalarda bulundu.

Pttcell bildiğiniz gibi 2013 yılından bu yana Türk Telekom'un mobil sanal şebeke operatörü (MVNO) olarak mobil iletişim hizmetleri veriyor. İmzalanan yeni anlaşmayla Pttcell, 5 yıl daha Türk Telekom mobil şebeke ve teknik altyapısını kullanmaya devam edecek. PTT A.Ş. şubeleri de Pttcell abonelik hizmetlerini aktif olarak yürütmeye devam edecek.

Lojistik ve finansal teknolojilerde atılım

İş birliği imza töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da söz konusu işbirliğinin önemine değinmenin yanısıra e-ticaret ve finansal teknolojiler alanındaki ortak çalışmalara dair de dikkat çekerek şunları söyledi;

“2016 yılında e-ticaret alanında 10 milyar dolarlık ticaret gerçekleştirdik ve bu sene e-ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkmasını hedefliyoruz. Türk Telekom ve PTT’nin el ele vererek, Türkiye’deki e-ticaretin gelişmesi için lojistik hizmetlerinde çok daha kullanıcı dostu, pratik ve verimli çözümler geliştireceklerine inanıyorum. Türk Telekom ve PTT arasında potansiyel işbirliği fırsatı gördüğümüz bir diğer alan ise Fintek. Bu alanda PTT’nin hali hazırdaki bankacılık faaliyetlerini e-bankacılık ve tüketici finansmanı hizmetleriyle genişletebileceğine inanıyoruz.”

Bu noktada milli posta teşkilatımız PTT'nin ePttAVM.com ile 5 yıldır e-ticaret alanında hizmet verdiğini paylaşmadan geçmeyelim. ePttAVM, PTT'nin kendi ödeme ve kargo altyapısını kullanarak hizmet veriyor.

1 milyon kullanıcı hedefi

PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve geçtiğimiz haftalarda Webrazzi'de ağırladığımız Türk Telekom CEO'su Dr. Paul Doany'nin de katıldığı toplantıda Pttcell'in ülke genelinde yaklaşık 2 bin PTT şubesinde erişilebilir bir marka olduğu ve Pttcell'in müşterilerine yeni teklif, içerik ve faydaları sunacağı da açıklandı. Pttcell şu anda Türk Telekom'un 14 binden fazla yeni çekim noktasını ve LTE Advanced teknolojisini müşterilerinin erişimine sunuyor.

Diğer yandan basın toplantısında Pttcell'in 1 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedeflediği paylaşıldı ancak güncel duruma ilişkin bir rakamı paylaşılmadı. Ayrıca Türk Telekom ve PTT’nin ortak sahipliğinde olan veya ortak kullanılan gayrimenkullerin en iyi şekilde değerlendirilmesi konusunda da bir protokol imzalandığı duyuruldu. İmzalanan ‘Gayrimenkul Değerleme ve İş birliği Ön Protokolü’ anlaşmasına göre Türk Telekom ve PTT’ye ait gayrimenkuller ile ortak kullanılan taşınmazlar üzerinde gayrimenkul geliştirme, değerlendirme, proje ve bina yönetimi faaliyetlerinde iş birliği yapılacak. Bu iş birliğiyle elde edilecek finansal kazanımlar da yurt içi ve yurt dışında e-ticaret ve lojistik gibi alanlarda yatırım yapmak için kullanılacak.

Hatırlatmak gerekirse Türkiye'de posta ve telekomünikasyon hizmetleri 1995 yılında birbirinden ayrılarak telekom hizmetleri özelleştirilmiş, Türk Telekom ve PTT olarak iki ayrı şirket kurulmuştu. Diğer yandan Avea, TTNET ve Tivibu markalarının hepsi 2016 yılı başında Türk Telekom adı altında birleştirilmişti.

Pttcell hakkında daha fazla bilgiyi pttcell.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.