Touch Bar destekli en iyi 10 macOS uygulaması

Geçtiğimiz Ekim ayında tanıtılan yeni MacBook Pro ile karşımıza çıkan Touch Bar teknolojisi pek çok eleştiriye maruz kalsa da, yeni MacBook Pro modellerinin en çok dikkat çeken özelliği olmayı da başardı. Bu listemizde ise MacBook Pro’nun Touch Bar desteğine sahip olan en iyi 10 Mac uygulamasını sizler için sıraladık.

Touch Bar Piano

Listemizin en ilginç uygulaması olan Touch Bar Piano, Touch Bar'ı hem eğlenceli hem de kullanışlı bir araca dönüştürüyor. Adından da anlaşılabildiği üzere Touch Bar üzerinde piyano kullanmanıza olanak sağlayan Touch Bar Piano uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

TouchSwitcher

Sadece Touch Bar destekli değil de tamamen Touch Bar için geliştirilmiş bir uygulama olan TouchSwitcher, pek çok Mac uygulamanızı kullanmanız için kısayollar oluşturuyor. Hesap makinesi, finder ve safari gibi uygulamalara kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlayan TouchSwitcher, Touch Bar ile kullanabileceğiniz en kullanışlı uygulamalardan. TouchSwitcher uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Spark For Mac

macOS içinde kullanılabilecek en iyi e-posta uygulamalarından biri Spark, kısa zaman önce Touch Bar desteğine de kavuştu. E-posta silme, arşivleme ve cevaplama gibi kullanışlı seçenekleri Touch Bar üzerinde sunan Spark uygulamasını ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Djay Pro

Adından da anlaşılabileceği üzere bir Dj olan yazılımı djay Pro, Touch Bar desteği sayesinde kullanımını oldukça kolaylaştırıyor. Çeşitli özelliklerin kısayollarını Touch Bar sayesinde sunan uygulama, 185 TL fiyat etiketine sahip. Dilerseniz djay Pro uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Drop

Oldukça basit bir şekilde çalışan renk seçme uygulaması olan Drop, renk paletleri ile uğraşan kullanıcılar için başarılı bir alternatif. Kısa zaman önce Touch Bar desteğine kavuşan ve 14 TL fiyat etiketine sahip olan Drop uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=m6BqHJU8Jt8

Adobe Photoshop CC

Fotoğraf düzenleme denince akla gelen ilk uygulamalardan olan Adobe Photoshop CC, Touch Bar teknolojisini en efektif kullanan uygulamalardan biri. Pek çok ayarının Touch Bar üzerinden kontrol edilmesine olanak sağlayan Adobe Photoshop CC uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Evernote

Sadece Macbook'lar için değil hem Windows hem de mobil platformlarda kullanılabilen Evernote, teknoloji dünyasının en sevilen not uygulamalarından. Yeni MacBook Pro'nun tanıtılması ile birlikte Touch Bar desteğine de kavuşan Evernote uygulamasını ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Pixelmator

Tıpkı Adobe Photoshop CC gibi bir fotoğraf düzenleme uygulaması olan Pixelmator, Touch Bar desteği sayesinde kolay bir kullanım sunmaya başladı. Özelliklerini kısayol olarak Touch Bar üzerinde sunan Pixelmator uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Microsoft Office uygulamaları

Adobe Photoshop ile birlikte listemizin en çok tanınan uygulamaları olan Microsoft'un office uygulamaları geçtiğimiz Şubat ayında Touch Bar desteğine kavuştu. Word, Powerpoint, Excel ve Outlook'u kapsayan Touch Bar desteği sayesinde uygulamaları daha kolay bir şekilde kullanmak mümkün. Office uygulamalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Garageband

Listemizin bir başka müzik uygulaması olan ve kısa zaman önce ücretsiz olarak sunulmaya başlanan Garageband, Apple'ın uygulaması olması nedeniyle Touch Bar desteğini kazanan ilk uygulamalardan. Dilerseniz Garageband uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.