Google artık tüketicilerin çevrimdışı davranışlarını izleyebiliyor

Google artık tüketicilerin çevrimdışı davranışlarını izleyebiliyor

Google'ın, uzun zamandan beri alışverişlerini internet üzerinden yapan tüketici aktivitelerini izlediğini biliyorduk. Ancak şirket takip etmeyi bir adım öteye taşıyarak, mağaza gibi çevrimdışı alanlarda da tüketicileri izlemeye başladığını duyurdu.

Tüketicinin yolculuğu açısından yapılan yatırımlara başka bir soluk getirecek Google aralarında YouTube, Google Maps gibi farklı uygulamalarından topladığı verileri milyonlarca kredi kartı işlemi ile birleştiriyor. Teknoloji devi, özellikle ABD'de kredi ve banka kartlarının yüzde 70'ine erişebildiğini açıkladı.

Google tüm bilgileri toplayarak,  tüketicilerin satın alma kararlarının dijital ortamdan mı yoksa offline kanallardan mı  yaptıklarını pazarlamacılarla artık paylaşabiliyor. Örneğin, Sephora gibi bir markaya tüketicilerin online rimel reklamını izledikten sonra, bu kişilerin alışverişlerini internet üzerinden mi yoksa Sephora mağazasından nu yaptıklarını söyleyebiliyor.

Google her ne kadar müşterilerinin isimlerini ya da kredi kartı numaralarını markalarla paylaşmayacağını ifade etse de,  bu yeni 'konum bazlı takip servisinin' kişisel verilerin korunmasına yönelik kaygıları arttıracak gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.