KWORKS'ün yeni dönem mezunları demo day etkinliğinde sahne aldı

KWORKS'ün yeni dönem mezunları demo day etkinliğinde sahne aldı

Koç Üniversitesi bünyesinde yer alan KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi‘nin üçüncü dönem mezunları düzenlenen demo day etkinliğinde sahne aldı.

2 adet oturuma da ev sahipliği yapan etkinlikte, sahnede ilk olarak kurumsal inovasyon konusu ele alındı ve sonrasında da Emre Kurttepeli ile Erhan Erkut bir sohbet gerçekleştirdi.

Sözü daha fazla uzatmadan sizi KWORKS'ün üçüncü dönem mezunları için düzenlediği demo day'de sahneye çıkan girişimlerle baş başa bırakıyoruz.

KWORKS 3. dönem girişimleri

Dopigo: Kişilerin veya şirketlerin çok kanallı e-ticaret operasyonlarını etkin yönetmesini sağlayan bir yazılım çözümüdür.

İnternetten satış yapan tüm firmaları hedefleyen Dopigo, temel olarak 30 bin civarındaki e-ticaret satıcısını ve tedarikçisini hedefliyor. Farklı e-ticaret çözümleriyle entegre olabilen Dopigo'nun ürün listeleme, sipariş takibi, stok yönetimi ve faturalandırma gibi özellikleri bulunuyor. 2 hafta önce beta sürümden çıkan girişimin şimdilik 3 tane müşterisi bulunuyor.

ServisSoft: Satış sonrası servis hizmetleri veren firmaların süreçlerini takip edebileceği bir yazılım çözümüdür.

Farklı farklı sektörlerdeki teknik servislere uygun bir altyapı sunan ServisSoft ekibi, Türkiye'de satış sonrası hizmetler pazarının 1 milyar TL olduğuna vurgu yapıyor. Son olarak eklemek gerekirse girişim, Omron ve Dyson'ın da aralarında bulunduğu 15 müşteriye hizmet veriyor.

Codela: Şirketlerin yazılımcı istihdam sürecindeki mülakatları hızlandırmasını sağlayan bir değerlendirme çözümüdür.

Türkiye'de 350 bin, dünya genelindeyse 20 milyon yazılım geliştirici olduğunu söyleyerek söze giren Codela ekibi, yazılım geliştiricilere daha kolay ve hızlı mülakat yapmak isteyen şirketleri hedefliyor. 10 mülakata kadar ücretsiz olarak kullanılabilen Codela, aynı zamanda bir de soru bankasına sahip.

Son olarak girişimin bugüne kadar bine yakın mülakata aracılık ettiğini, ayrıca LOGO ve Doğuş Holding başta olmak üzere çok sayıda bilindik markaya fatura kestiğini de söyleyelim.

Girişim sunumlarından bir kare

Nerdeİçek: Lokasyon ve moda göre mekan arayan kullanıcılara öneriler sunan bir içerik platformudur.

Kullanıcılarına lokasyon, içki türü ve ruh hallerini sorarak onlara mekan önerisi yapan Nerdeİçek, Türkiye'de 5 bin tane alköllü içki satan mekan olduğunun altını çiziyor ve bunların bin 200 tanesini listeliyor.

Aylık 700 bin civarında ziyaretçisi olan girişimin gelir modeli ise mekan öne çıkarma, 360 derece keşif çözümü, rezervasyon ve sponsorlu içerik üzerine kurulu.

Taglist: Ürün satışı yapan kullanıcıların canlı yayınlar üzerinden satış gerçekleştirebildiği sosyal bir alışveriş platformudur. Büyümesini fenomenlerle çalışarak gerçekleştiren Taglist, bugüne kadar 50 bin kişilik bir satın alıcı kitleye ulaşmayı başarmış.

Letgo veya ModaCruz gibi devlerle aynı sektörde yer alan Taglist, kapalı beta aşamasında yer alan bir girişim. Taglist'in gelecek planları arasındaysa açık arttırma ve satış yapılacak ürün sektörlerini arttırmak varmış.

Etkinlikte, bu 5 sunum sonrasında KWORKS bünyesinde bulunan ön-hızlandırma girişimleri de sahnede sunumlarını gerçekleştirler: 8 bin 500 öğrenciye ulaşan ve bin görev eşleşmesi gerçekleştiren sosyal iş gücü platformu Others, birden çok sosyal medya hesabının akıllı bir şekilde yönetilebilmesini sağlayan ve kapalı beta aşamasında olan Socialpano ve kurumsal şirketlere pazar araştırmalarını daha hızlı, kolay ve efektif bir şekilde sunmaya çalışan Polenio ve sıkça oyun oynayanlar için satın alma yapmadan önce oyunu deneyimleyebilmenize yarayan bulut tabanlı sosyal oyun (bulutta duran oyun bilgisayarları sayesinde) platformu GameHub.

Tüm girişimcilere başarılar diliyoruz, gelişmeler için Webrazzi'yi takipte kalın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.