Instagram hikayeleri artık konum bazlı ve etiket üzerinden aranabilecek

Instagram hikayeleri artık konum bazlı ve etiket üzerinden aranabilecek

Instagram her geçen gün yeni özelliklerle güncellenmeye devam ediyor. Son olarak Arşiv özelliğini devreye alan ve geçtiğimiz hafta da konum bazlı hikayeler özelliğini test ettiğini sizlerle paylaştığımız Instagram, son güncellemesiyle Instagram Stories yani Instagram hikayelerine değer kazandırmaya devam ediyor.

Instagram Hikayeler ile Snapchat'in en önemli özelliği 24 saatte kaybolan fotoğrafları klonlayan Instagram her ne kadar bu konuda eleştiriliyor olsa da, kullanım açısından Snapchat ile yarışır hale gelmeyi başardı ve hatta rakibine ciddi zarar verdi. Şimdi ise duyurduğu son güncellemede, Instastory'lerin artık konum bazlı ve etiket üzerinden takip edilebilmesine izin verecek.

Bu yeni özellik sayesinde artık Instagram aramalarını yaptığınızda belli konumlardaki ya da belli etiketler altında herkese açık olarak gönderilen Instagram hikayelerini takip etmeniz mümkün olacak. Bu da ilgili etiket ve mekanlarda, son 24 saatteki Instagram hikayelerini görebileceğiniz anlamına geliyor.

Instagram bundan sonra tüm konumlarda en yukarıda bir de Instagram hikayelerine yer verecek. Bir mekanda daha önce çekilmiş fotoğrafları inceleyebileceğiniz gibi aynı zamanda o mekanda son 24 satte çekilen Instastroy'lere de göz atmanız mümkün olacak. Aynı zamanda etiketlere de bu özellik geldi. Çektiğiniz Instagram hikayelerinde yer vereceğiniz etiketler de bu anlamda daha fazla etkileşim alacak. Bu iki alt alandaki sayfa güncellemelerinin kullanıcılar arasındaki etkileşimi artırması, aynı zamanda markaların da bu noktada ilgiyi yükseltecek gibi gözüküyor. Çok ciddi bir kullanım oranı olan Instagram Hikayeleri'ne en son olarak gelen reklam modellerinin gelişmesi de bekleniyor. Konum ve etiket bazlı güncellemer ise reklamverenler için daha hedefli reklamlar anlamına geldiği de aşikar.

Instagram'ın paylaştığı son rakamlara göre aylık aktif kullanıcı sayısı 700 milyon. Günlük aktif kullanıcı sayısında ise 400 milyon rakamlarını gören Instagam'ın hikayeler özelliği ise günlük 200 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Yeni güncelleme hali hazırda hem iOS hem de Android sürümlerinde güncellenerek devreye alındı bile. Siz de telefonunuzda Instagram uygulamasını güncelleyerek yeniliklere göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.