Just Eat'in Hungryhouse satın alması rekabete takıldı

Just Eat'in Hungryhouse satın alması rekabete takıldı

Just Eat'in geçtiğimiz yıl sonlarında duyduğumuz Hungryhouse.co.uk satın alması, restoranlara karşı olumsuz etki yaratabileceği gerekçesiyle rekabet kurulunca incelemeye tabi tutulacak. İngilitere'nin Rekabet Kurumu olarak anabileceğimiz Competition and Markets Authority (CMA) tarafından incelemeye tabi tutulacak olan satın almanın bedeli ise tam 200 milyon sterlin idi.

Ülkemizde Yemeksepeti.com'un da sahibi olan Delivery Hero, 2011 yılında Hungryhouse’u satın alarak Birleşik Krallık’a giriş yapmıştı. Geçtiğimiz Aralık ayında ise bu İngiltere operasyonunu rakibi Just Eat'e satmak için 200 milyon pound'lık anlaşmayı duyuran şirketler rekabet kurumu kararını bekliyordu.

2001 yılında kurulan Just Eat, 2014 yılında halka arz etmişti. İngiltere'de pek çok şehirde operasyonlarını yürüten Just Eat'in en büyük rakibi ise satın almak istediği Hungryhouse olması rekabet kurumunu harekete geçirdi. Taraflar konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, CMA'nin verebileceği üç farklı karar bulunuyor. Bunlardan ilki anlaşmaya onay vermek iken, ikincisi ise bazı şartlarla birlikte anlaşmaya onay çıkması. Üçüncü ihtimal ise, rekabet kurumu kararı anlaşmayı iptal edebilir. Bu durumda ise birleşme gerçekleşemeyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.