Android Go: Alt segment telefonlar için yeni Android sürümü

Android Go: Alt segment telefonlar için yeni Android sürümü

Google I/O 2017'de açıklanan en önemli yeniliklerden biri aylık 2 milyar aktif kullanıcıya ulaşan Android'in yeni sürümü Android Go oldu. Google, bu yeni sürümle alt segment akıllı cihazları da Android'e taşımaya çalışacak.

Her açıdan gelişmekte olan pazarları hedefleyen Google'ın açıklamalarına göre Android Go, 1 GB'tan daha düşük hafızaya sahip cihazları hedefliyor. Kendine has bir Google Play mağazasına sahip olan Android Go, mobil internet hızının düşük olduğu yerlerde kullanıcı deneyimini yükseltmeyi amaçlıyor.

Paylaşılan bilgiler göre Android Go için geliştirilen uygulamalar 10 MB'tan düşük boyutta olacak. Google'ın bazı resmi uygulamaları ise Android Go'ya has olacak. Örneğin YouTube Go uygulaması video önizleme ve videoyu yüklemeden video kalitesini seçme gibi özellikler sunacak. Tıpkı YouTube Red uygulaması gibi kablosuz ağlarda indirilen videoların daha sonra izlenmesini de mümkün kılacak. Ayrıca Android Go kullanıcıları bu videoları birbiri arasında paylaşabilecek.

Bir başka önemli özellikse Chrome'un mobil veri tasarruf özelliğinin Android Go için temel özelliklerden biri olması. Google böylece Android Go kullanıcılarının internette gezinirken fazla mobil veri tüketmesinin önüne geçecek. Google'ın 191 farklı dil desteğiyle pazara sunacağı Android Go'nun en önemli pazarlarından biri hiç şüphesiz Hindistan olacak. Henüz donanım partnerleri açıklanmasa da gelecekte tüm Android sürümlerinin bir Android Go türüyle pazara sunulacağı da paylaşılan bilgiler arasında.

Google da Facebook gibi (bkz: Facebook Lite) yeni milyarlarca internet kullanıcısına ulaşmak istiyor ve konuyla ilgili detayları developer.google.com/billions adresinde paylaşıyor. Kimin bu konuda daha başarılı olacağını önümüzdeki yıllarda hep birlikte göreceğiz.

Google'ın bu akşamki diğer önemli açıklamalarını Google I/O 2017 etiketi altında bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.