Android, yeni Volvo ve Audi otomobillerinin işletim sistemi oluyor

Android, yeni Volvo ve Audi otomobillerinin işletim sistemi oluyor

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri Android, otomobillere geliyor. Bugün popüler otomobil üreticileri ile iş birliğine gittiğini açıklayan Google, Android işletim sisteminin Volvo ve Audi markalı otomobillerde kullanılacağını duyurdu.

Geçtiğimiz Mayıs'ta Google'ın, Android işletim sistemini otomobillere taşımak istediğini öğrenmiştik. Yaklaşık bir yıl sonra konuyla ilgili ilk iş birliğini açıklayan Google, detayları ise yarın başlayacak olan Geliştirici konferansı Google I/O 2017'de açıklayacak.

Android deneyimi ilk olarak Android Auto ile otomotiv dünyasına giriş yapmıştı. Android Auto, Android işletim sisteminin otomobiller için geliştirilmiş sadece navigasyon ve multimedya kontrolu gibi basit özellikleri olan kısıtlı bir versiyonuydu.

Bu anlaşma ile birlikte Android Auto'nun epey bir gelişmiş versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz yeni Android işletim sistemi (Android Automotive), otomobilde bulunan dokunmatik ekranlar arayıcılığıyla kontrol edilecek. Otomobilin sıcaklığını, koltukların konumunu ve klimayı da kontrol edebilecek olan Android işletim sistemi, Google Asistan desteğine de sahip olacak.

Android'i kullanacak olan ilk otomobil Audi Q8 Sport!

Yapılan anlaşmayla birlikte Android işletim sistemine sahip ilk otomobil, Audi'nin konsept modeli Audi Q8 Sport olacak. Android'i tam olarak ne zaman otomobillerine entegre edeceğini açıklamayan Volvo, iki yıl içinde Android işletim sistemine sahip olan yeni modeller tanıtacağını belirtiyor.

Otomobillerde kullanılan Android işletim sisteminin hiçbir şekilde akıllı telefon bağlantısına gerek duymayacak ve tamamen kendi başına çalışacak. Google I/O 2017 geliştirici konferansında paylaşılacak olan detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.