VoiceLabs, Amazon Echo için Sponsorlu Mesajlar özelliğini duyurdu

VoiceLabs, Amazon Echo için Sponsorlu Mesajlar özelliğini duyurdu

Dijital dünyada reklamların sızmadığı bir alan neredeyse yok ve yeni büyüyen dikeylerden biri olan sesli asistan teknolojileri de bu durumdan nasibini alacak gibi duruyor. Ses temelli analitik hizmetleri sunan VoiceLabs, Amazon Echo için reklam mesajlarının yolunu açtığını duyurdu.

VoiceLabs'in açıklamasına göre Amazon Echo'ya uygulama geliştiren kişiler Sponsorlu Mesajlar (Sponsored Messages) yeniliğiyle gelir elde edebilecek. Twitter'daki sponsorlu mesajları hatırlatan bu yenilikle, geliştiriciler Alexa'nın konuşmalarının başına veya sonuna reklam mesajları ekleyebilecek. Mesajların uzunluğu ise 6-15 saniye arasında olacak.

Amazon Alexa'nın resmi talimatlarına göre Alexa'nın kendi sesi bu reklamları seslendirmek için kullanılamıyor ve geliştiriciler şu anda sadece müzik/radyo yayını gibi içeriklerde reklam yayınlayabiliyor. Dolayısıyla söz konusu Sponsorlu Mesajlar, Echo'nun sahip olduğu 13 binden fazla yeteneğin/özelliğin çoğu için kullanılamayacak. Ancak VoiceLabs'in hazır sponsorlarla bu işe girmesiyle Echo'da dinlenen reklam sayısının artacağına şüphe yok.

Bildiğiniz gibi hem mobil sesli asistan kullanımı hem de masaüstü sesli asistanların popüleritesi giderek artıyor. Amazon Alexa'nın yanısıra Google Asistan için de ses analitik hizmetleri sunan VoiceLabs'in bu alanda da bir adım atmasını bekleyebiliriz ama günün sonunda Amazon ve Google'ın bu işi kendi başlarına çözeceklerine kesin gözüyle bakıyorum.

Eğer sesli asistan dikeyiyle ilgileniyorsanız Voicelabs'in şu raporuna göz atmanızı tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.