İlk çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Snapchat, 2.2 milyar dolar zarar etti

İlk çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Snapchat, 2.2 milyar dolar zarar etti

Halka arzını gerçekleştirdikten yaklaşık üç ay sonra 2017'nin ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Snapchat'in çatı şirketi Snap, büyük hayal kırıklığı yarattı. 2016'nın son çeyreğinde 158 milyon olan günlük aktif kullanıcı sayısını sadece yüzde 5 büyüme ile 166 milyona çıkarabilen Snap, beklentilerin altında kaldı. Snapchat'in klonları olarak ortaya çıkan WhatsApp'ın durum özelliği günlük aktif 175 milyon, Instagram Hikayeler ise günlük aktif 200 milyon kullanıcıya sahip.

Yılın ilk çeyreğindeki net zarar 2.2 milyar dolar!

Fakat sorun sadece yavaş büyüyen aktif kullanıcı sayılarında değil. 2016'nın aynı döneminde sadece 104.5 milyon net zarar açıklayan Snap'in 2017 yılının ilk çeyreğindeki zararı ise 2.2 milyar dolar.

Yılın ilk çeyreğinde 149.5 milyon dolar gelir elde etmeyi başaran Snap, tam olarak kaç adet Spectacles satmayı başardığını açıklamasa da, içinde Spectacles'ın da bulunduğu "Diğer gelirler" kısmında 8.3 milyon dolar gelir elde ettiğini paylaştı. 2016'nın son çeyreğinde i"Diğer gelirler" sadece 4.5 milyon dolar gelir sağlamıştı şirkete. Bugüne kadar Spectacles gözlükleri ile toplamda 5 milyon Snap atıldığını da ekleyelim.

Snapchat üzerinden günde ortalama 3 milyar adet snap paylaşılıyor

Özellikle Instagram'ın yükselişi nedeniyle büyük darbe alan Snap, Snapchat uygulaması  üzerinden paylaşılan günlük Snap sayılarını da paylaştı. 2016'nın dördüncü çeyreğinde uygulama içinde günlük ortalama 2.5 milyar Snap paylaşılırken, yılın ilk çeyreğinde bu rakam 3 milyara çıktı. Facebook ile olan savaşında yenilgiye adım adım yaklaştığı düşünülen Snapchat'in hisselerinin finansal raporların açıklanmasının ardından yüzde 25 değer kaybettiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.