Ekim 2016'da BIC Angels'dan 3,6 milyon TL değerlemeyle yatırım alan Lala Eğitim, aradan geçen sürede Lideno uygulamasını bünyesine kattı ve Luna (Android ve iOS) adında kurumsal bir uygulama hazırladı.
Girişimden aldığımız bilgiye göre lise öğrencilerinin ders notlarını paylaştığı bir platform olarak tasarlanan Lideno, 100 binin üzerindeki aktif kullanıcısı ve ekibiyle beraber Lala Eğitim bünyesine katıldı.
Mart ayı başında yayın hayatına başlayan Luna ise 5 binden fazla öğrenciye ulaştığını paylaşıyor. Öğrencilerini üniversite sınavlarına hazırlayan öğretmen ve eğitim kurumlarına hitap eden Luna, öğrencinin ödevlendirilmesini, performans takibinin yapılabilmesini ve duyuru ihtiyaçlarını karşılıyor. Luna'nın kullanıldığı eğitim kurumları arasında Final, Dilko, Açı ve Çözüm gibi büyük isimler var.
Luna'da öğrenci, öğretmen, veli ve yöneticiler için farklı hesap tipleri bulunuyor
Öğrenci, öğretmen, veli ve yöneticiler için farklı girişleri (hesap tipleri) bulunan Luna'da öğrenciler ufak oyunlaştırma öğeleriyle beraber çözdükleri test sorularını derslere ve sonuçlarına göre sisteme giriyor; öğretmenlerinden gelen duyuruları okuyabiliyor.
Luna'yı 9, 10, 11 ve 12'inci sınıftaki YGS/LYS hazırlık öğrencilerini kullanabiliyor. Uygulamanın gelir modeli ise, tahmin edebileceğini gibi özel ders öğretmenleri ve eğitim kurumlarından, öğrenci sayısına göre alınan ücretlere dayanıyor.
Lala Eğitim'de hedef kurumsal satış (B2B)
Lideno'yu (Android ve iOS) daha çok kullanıcıya (öğrenciye) ulaşmak amacıyla bünyesine katan Lala Eğitim'in kurucu ortaklardan Tekin Öztekin'den aldığımız bilgiye göre, şirket öğrencilere fayda sağlayacak araçları ücretsiz olarak sunmaya devam edecek. Şirket, gelirler tarafında kurumsal (B2B) satışlardan gelir elde etmeyi hedefliyor.
Bugüne kadar bağımsız teknoloji şirketlerinin pek fazla dokun(a)madığı bir alan olarak dikkat çeken üniversite hazırlık sürecinde Lala Eğitim, bir istisna olabilir.
Girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.