Bosch Ev Aletleri programatik TV’de mid-roll video reklam formatını kullanan ilk marka oldu

Bosch Ev Aletleri programatik TV’de mid-roll video reklam formatını kullanan ilk marka oldu

Programatik TV son bir yıldır dünya genelinde yükselişte. TV ve dijital video arasındaki farkı azaltma potansiyeliyle 2019'a kadar 17 milyar dolarlık bir pazar haline gelmesi beklenen yeni model, Türkiye'de sene başından beri kalkışa geçiyor. Trende son dahil olan Bosch Ev Aletleri, programatik TV’de mid-roll (yayın arası) video reklam formatını kullanan ilk marka oldu. Kampanya Avrupa'nın en büyük programatik reklam teknolojileri sağlayıcılarından Adform için de bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Hybrid Broadcast Broadband Television (HBBT) altyapısı Admongrel ve OMD Türkiye'nin programatik birimi Accuen tarafından sağlanan ve Kanal 7 yayın kuşağında gösterilen Bosch Ev Aletleri reklamları ilk kez, GIF ve görsel yerine video içerik olarak yayınlandı. Yayın kuşağındaki diğer reklamlarla çakışmayacak şekilde planlanan reklam yayını, tıpkı video reklamlarda olduğu gibi geçme butonuyla birlikte gösterildi. Video reklamı geçmek isteyen izleyiciler için ekrana interaktif ‘kırmızı buton’ eklendi. Bir başarı hikayesi olarak anlatılan reklam formatı, Bosch Ev Aletleri'ne yüzde 83,54’lük tekil izlenme oranı sağlamış. Taraflar formatı önümüzdeki dönemde farklı markalarla uygulamayı planlıyorlar.

Adform, yılın ilk çeyreğinde programatik TV'ye 200 bin TL'den fazla yatırım yaptı

Türkiye'de sene başından beri programatik TV atağında olan Adform'un Türkiye ve Orta Doğu Yönetici Direktörü Cem Eroğlu; “Sunduğumuz programmatic TV hizmetleri ile gerçekleştirilen reklam çalışmaları dijital reklamlarda olduğu gibi anlık geri bildirim ve müşteri etkileşimi takibi sağlıyor. Bu sayede reklam ve televizyon endüstrisine yüksek katma değerli reklam kampanyaları tasarlama; TV izleyicilerine de kumanda aracılığıyla diledikleri markayla interaktif bir iletişim deneyimi yaşama imkânı sunuyoruz" diyor. Adform, Türkiye’de bu alanda hızlı bir ilerleme kaydederek, yılın ilk çeyreğinde 200 bin TL’nin üzerinde bir bütçeyle dokuz kampanyaya imza attığını not ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.