Factory Berlin, Twitter'ın eski ofisinde girişimcilere aylık 50 euro'ya çalışma alanı sunuyor

Factory Berlin, Twitter'ın eski ofisinde girişimcilere aylık 50 euro'ya çalışma alanı sunuyor

Kuluçka merkezleri ve girişim hızlandırma merkezleri halen kendine has bir değere sahip ancak ortak çalışma alanlarının popüleritesi de hızla artıyor. Factory Berlin de bu alanda hizmet veren girişimlerden biri ve girişimcilere oldukça uygun fiyata çalışma alanı sunuyor.

Berlin merkezli girişim, farklı bölgelerde sunduğu çalışma alanlarını hem birer ofis hem de etkinlik ve eğitim merkezi olarak kullanıyor. Şimdiye kadar 200'den fazla girişimi ağırlayan Factory, SoundCloud'a 3 katlık alan sunmak gibi büyük kiralamalar da yapıyor. Tek başına çalışmak isteyen girişimcilere ise oldukça uygun bir fiyata ev sahipliği yapıyor.

Twitter'ın eski ofisinde çalışmak

Factory Berlin, Almanya başkentinin girişimciler için önemli bir merkez olduğunun bilincinde ve artık Twitter'ın 2016 sonunda kapattığı eski (Berlin) ofisini girişimcilerin hizmetine sunuyor. Söz konusu ofisi 1000 metrekarelik bir ortak çalışma alanı haline getiren Factory, girişimcilere sadece 50 euro'ya esnek bir çalışma masasına sahip olma şansı sunuyor.

Farklı ülkelerden de girişimcilere kapısı açık

Factory, girişimcileri veya girişimci adaylarını oldukça makul bir fiyatla ağırlıyor ve ek hizmetler sunuyor ancak hemen internetten üyelik alıp çalışmaya başlayabileceğiniz bir merkez değil. Abone olabilmek için bir başvuru yapmanız gerekiyor ki bu formda ülke bilgisinin de sorulduğuna dikkat çekmek isterim. Yani Factory, sadece Berlin'deki veya Almanya'daki girişimcileri değil, farklı ülkelerdeki girişimcileri de ağırlamaya hazır olduğunu gösteriyor.

Çalışma alanlarındaki bu değişimin en büyük temsilcilerinden biri bildiğiniz gibi WeWork ve milyar dolarlık girişim artık kurumsal şirketlere sunduğu kiralamaları arttırarak geleneksel ofis ortamlarını daha esnek hale getiriyor. Airbnb modelini ofis kiralama dikeyine uygulayan Berlin merkezli Optionspace'i ve Google'ın da Berlin'de bir Google Campus açtığını hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.