Citymapper artık yolculuk ücretlerini de hesaplıyor

Citymapper artık yolculuk ücretlerini de hesaplıyor

Şehir içi ulaşım uygulaması Citymapper'ın İstanbul'dan başlayarak Türkiye pazarına giriş yaptığını Şubat ayı başında paylaşmıştık. Türkçe uygulamalarıyla (Android / iOS) kendi kitlesini oluşturmaya başlayan Citymapper, artık yolculuk ücret bilgilerini detaylı olarak sunmaya başladı.

Yeni tanıyanlar için paylaşacak olursam Citymapper, tüm ulaşım araçlarını tek bir uygulamada toplayan ve gideceğiniz noktaya göre ulaşım seçeneklerini gösteren bir hizmet sunuyor. İstanbul’daki veri eksikliğini bir yıldan uzun süredir iç kaynaklarla kapatmaya çalışan girişim, iki ay önce bu dikeydeki rekabete katılmış ve 'bu oyunda ben de varım' demişti.

Citymapper'ın yeni güncellemesi Türkiye pazarına önem verdiğinin bir göstergesi niteliğinde. Zira şimdiye kadar araç ve yolculuk süresi bilgilerini gösteren uygulama artık yolculukların ücret bilgisini de detaylı gösteriyor. Sadece otobüs, metro, Marmaray, tramvay, feribot gibi İstanbul Kart ile binilebilen araçlar değil, özel bir hesaplama gerektiren dolmuş ve minibüs ücretleri de Citymapper uygulamasında görülebiliyor.

Citymapper, yukarda bahsettiğim tüm bu taşıtlara ek olarak taksilerle (şimdilik sadece Uber ile) yapılan yolculuk ücretlerini de kullanıcılarla paylaşıyor.

Yerel pazarlarda 'süper kullanıcılar' aracılığıyla büyümeye çalışan Citymapper, hali hazırda 30'dan fazla ülkede hizmet veriyor ve hizmet verdiği tüm ülkelerde kullanıcı sayısı paylaşmaktan çekiniyor. Ancak Citymapper için yapılan çalışmalara bakarak Türkiye'de büyümek konusunda kararlı olduğunu söyleyebiliriz. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.