Türkiye'de çıkan SportivePeople dünya sporlarının sosyal ağı olmak istiyor

Türkiye'de çıkan SportivePeople dünya sporlarının sosyal ağı olmak istiyor

Facebook'un varolduğu bir dünyada genele dönük bir sosyal ağ kurmak pek mantıklı sayılmaz. Dikey sosyal ağlar ise büyüme konusunda daha şanslı. Türkiye'den çıkan SportivePeople.com ise şansını spor dikeyinde deniyor ve bu alanda en popüler ağlardan biri olmak istiyor.

SportivePeople, UniverStation çatısı altında kurulan ve Nisan ayında açılan oldukça yeni bir sosyal ağ. Dünyadaki tüm spor dallarını, amatör & profesyonel sporcu ve uzmanları, klüp, organizasyon ve spor işletmelerini tek çatı altında toplamayı hedefliyor. İki yılda geliştirilen bir altyapı üzerinde hizmet veren SportivePeople.com, şu anda dünya genelinde 160 bin spor organizasyonuna (kulüp, işletme vs.) ait bilgileri pasif üye sıfatıyla yayınlıyor.

Organizasyonlar ve işletmeler için özel servisler

Herhangi bir spor dalıyla ilgilenen veya ilgilenmek isteyen herkese hitap eden SportivePeople.com, gelir modelini reklam ve ücretli üyelik modeline dayandırıyor. Ücretli üye olan işletmeler ürün ve hizmet (ders, antrenman vb.) satışı, iş ilanı yayını, arama sonuçlarında üst sıralarda gözükmek gibi ek özelliklere kavuşuyor. Bu sayede kullanıcılar da platformdan daha fazla istifade edebiliyor.

Hedef en büyük 5 oyuncudan biri olmak

UniverStation'ın kurucusu Halil Özdemir, 2020'ye kadar dünyadaki en popüler ilk 5 dijital spor platformu arasına girmeyi hedeflediklerini söylüyor ve şu anda 5 kişilik bir ekiple yola devam ettiklerini ekliyor. Kasım 2016'da açılan LookinWell.com'un da kurucusu ve yöneticisi olan Özdemir, bu iki platformu birbirinden güç alarak büyütmeyi planlıyor.

SportivePeople'ın dikey bir sosyal ağ olduğunu söyledik ancak amatörden-profesyonele, spor klüplerinden spor işletmelerine kadar çok geniş dikeye hitap ettiğini de belirtmekte fayda var. Dört farklı dilde (İngilizce, Fransızca, Almanca, Türkçe) hizmet veren girişimin farklı spor dallarındaki ve farklı ülkelerdeki kitleleri nasıl yöneteceğini zaman içinde göreceğiz.

Bilmeyenler için Türkiye'de futbol ağırlıklı içerik sitelerine sahip olan Mackolik A.Ş.'nin, dijital spor içeriği ve pazarlaması konusunda dünya lideri Perform Group tarafından 2012 yılında satın alındığını paylaşmadan geçmeyeyim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.