Netflix, Baidu'nun video portalıyla anlaşarak Çin'e adım atıyor

Netflix, Baidu'nun video portalıyla anlaşarak Çin'e adım atıyor

2017’nin ilk çeyreğinde 4.95 milyon yeni abone kazanan Netflix, Çin pazarına iQiyi anlaşmasıyla giriyor. Baidu'nun video portalı olan iQiyi, Netflix'in bazı içeriklerini lisanslama yolunla Çinli kullanıcıların beğenisine sunacak.

Netflix Çin pazarında tamamen engelli değil ancak çeşitli regülasyonlar nedeniyle Çin pazarına bu yolla giriş yapıyor. Hollywood Reporter'ın paylaştığı haberde Netflix'in iQiyi ile paylaşacağı içerikler net olarak paylaşılmıyor ancak bu gelişmenin iki taraf için de önemli bir adım olduğunu söylemek mümkün. Zira Netflix, giriş yapmadığı bir kaç ülkeden birine (bkz: Kuzey Kore, Suriye) giriş yaparken iQiyi de içerik anlamında Alibaba'nın satın aldığı video platformu Youku Tudou'ya karşı avantaj sağlamış olacak.

iQiyi 1,5 milyar dolar yatırım almıştı

481 milyon aylık izleyiciyi kendine çeken iQiyi, Çin'in en büyük video portallarından biri. Çin'in en büyük arama motoru Baidu'nun çatısı altındaki portal, şubat ayında yeni içerikler için 1,5 milyar dolarlık yatırım almış ve önemli adımlar atacağının sinyallerini vermişti. Netflix tarafında ise içerikten sorumlu başkan yardımcısı Robert Roy, Çin ile direkt bir ilişki kurmaktan memnun olduklarını söylüyor ve önümüzdeki dönemde daha fazla işbirliği olabileceğini işaret ediyor.

Çin pazarındaki regülasyonların sadece Netflix'i durdurmadığını da ekleyelim. Amazon da Çin pazarının kapısında bekliyor ki bu noktada Türkiye pazarına Netflix'in 2016 Eylül'ünde, Amazon Prime'ın da Aralık 2016'da adım attığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.