İstanbul'dan Avrupa'ya açılan Hairmod 160 bin dolar yatırım aldı; sırada ABD var

İstanbul'dan Avrupa'ya açılan Hairmod 160 bin dolar yatırım aldı; sırada ABD var

Türkiye'den çıkan en iddialı güzellik ve bakım odaklı girişimlerden biri Hairmod, İstanbul'da hızlı büyüdüğü bir yılın sonunda, yeniden yapılanarak Avrupa'ya açıldı. Hollanda’dan Blue Whale Ventures’ın ve var olan yatırımcılarının katıldığı turda 160 bin dolar yatırım alan girişim, Hollanda merkezli Hairmod B.V. şirketiyle bu pazarda faaliyetlere başladı. Hairmod, yurt dışı açılımına yılın son çeyreğinde giriş yapmayı planladığı ABD pazarıyla devam etmek istiyor.

Hairmod, Ocak 2016'da saç ve makyaj odaklı ve mobil öncelikli bir sosyal ağ olarak faaliyete başlamıştı. Saç stilistlerini, kuaför salonlarını ve son kullanıcılarını bir araya getiren bu ağ, 2017 başından bu yana iş modeli ve UX açısından önemli yeniliklere devam ediyor. Gelir modelini rezervasyon ve ürün satışından alınan komisyonlarla sağlanacak şekilde güncelleyen Hairmod'un mobil uygulaması üzerinden rezervasyonla birlikte ödeme de yapılabiliyor. Hairmod kurucu ortağı Cem Uluer rezervasyon sürecinde sağladıkları avantajları, "Fiyatları ve verilen hizmerleri görüp ona göre rezervasyon yaptırma, cüzdanı çıkarmadan ödeme yapma, bahşişi de Hairmod üzerinden ödeme ve ödemelerde 12 aya kadar taksit imkanı" şeklinde sıralıyor.

Hairmod 2 bin 600 mekan ve stilist tarafından kullanılıyor

Bugüne kadar mobil uygulamasının son kullanıcılar tarafından 150 bin kez indirildiğini söyleyen Hairmod, 90 bin kullanıcıya sahip. Girişimin stilist ve mekan kullanıcısı sayısı ise 2 bin 600. Hairmod üzerinden 100 bine yakın mekanın bilgisine erişmekse mümkün.

Yeni dönemde kuruluş felsefesini güzellik ve özgürlük temelleri üzerine kurgulayan Hairmod, yakın zamanda bağımsız stilistleri de sistemine dahil edecek. Rezervasyon ve ödeme imkanlarının olduğu Hairmod altyapısı, bu stilistler için epey kullanışlı olabilir.

Hairmod önümüzdeki üç ay boyunca Avrupa'daki müşterilerin geri dönüşlerine göre geliştirmelere devam edecek. Son çeyrekte ise ABD pazarına yönelecek. Ünlü kuaför zincirinin sahibi Emre Kıramer’in CMO olara görev yaptığı Hairmod,  İsviçreli SGEK Holding'den 200 bin dolarlık tohum yatırım almıştı.

Hairmod'un 2016 sonunda bizimle paylaştığı infografik, sosyal ağ öncelikli pazar yerinin performansı kadar, ne tür verilerle çalıştığına ilişkin de fikir veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.