Hairmod saç ve makyaj odaklı sosyal ağıyla dünya çapında trendleri belirlemek istiyor

Hairmod saç ve makyaj odaklı sosyal ağıyla dünya çapında trendleri belirlemek istiyor

İnternette modayı takip edebileceğiniz onlarca uygulama, blog, Instagram hesabı ve Pinterest sayfası var ancak söz konusu saç olduğunda ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Başlıbaşına bir endüstri de olsa internette saç stilleri için eli yüzü düzgün sonuçlar bulmak epey vakit alıcı bir iş; ta ki siz Hairmod'u keşfedene kadar.

Hairmod, bugüne kadar denediğim en iyi stil odaklı mobil uygulamalardan biri. Adından anlaşılacağı gibi saç öncelikli bir sosyal ağ olarak tasarlanmış ancak makyaj da Hairmod'un uzmanlık alanlarından biri. Hairmod, saç stilistlerinin, kuaför salonlarının ve kullanıcılarını bir araya getiren; hiç denemediğiniz bir kuaförü keşfedebileceğiniz ve hiç tanışmadığınız bir stilistten ip uçları toplayabileceğiniz, yaşayan bir sosyal ağ. Yalnızca kullanıcı içeriğine bağlı olmamasıyla güncel trendleri keşfetmenizi sağlıyor.

İsviçreli SGEK Holding'den 200 bin dolar tohum yatırım aldı

Hairmod, daha önce kaliteli kuaför hizmetini daha erişilebilir hale getirme projesiyle tanıdığımız Emre Kıramer'in desteklediği bir sosyal ağ. Bununla birlikte Hairmod, girişime 200 bin dolarlık tohum yatırım yapan İsviçreli SGEK Holding tarafından destekleniyor.

Cem UluerCaner Uluer ve Bertan Ege Teberci'nin kurucu ortağı olduğu Hairmod'un mobil uygulamaları yaklaşık üç ayda geliştirilmiş. Geçtiğimiz Ekim ayı başında yayınlanan iOS ve Android uygulamaları ilk üç ayında 40 bin kullanıcıya ulaşan Hairmod, önümüzdeki üç ayda kullanıcı sayısını 100 bine çıkarmayı hedefliyor. Mart ayı itibariyle İngiltere ve ABD başta olmak üzere yurt dışına açılması planlanan Hairmod, halihazırda küreselleşen saç ve makyaj trendleri takip etmenizi sağlayan bir uygulama haline gelmeyi planlıyor.

hairmod

Geliştirilmeye devam eden Hairmod mobil uygulaması, kullanıcılarına paylaşımlarını yaparken en çok aranan "kısa", "uzun", "esmer" saç modelleri  ya da"göz" gibi popüler makyaj konularına göre etiketler kullandırıyor. Bununla birlikte dilerseniz makyajınızı ya da saçınızı yapan stilistin adını da paylaşmanız öneriliyor.

Bu sayede, aradığınız kısa saç modelleriyse, uygulamanın keşif bölümünde bunları inceleyebiliyor, beğendiğiniz modelin hangi stiliste ait olduğunu görebiliyorsunuz. Bu, hem kuaförler hem de potansiyel müşterileri için oldukça önemli bir bağlantı zira tipik saç kataloglarında bu bilgiler çoğunlukla yer almıyor.

Bağımsız kuaförleri Uber'leştirmek

Keşif bölümünde trend haline gelen paylaşım, kuaför ve stilistleri de gösteren Hairmod'un algoritmaları bunu kullanıcı davranışlarını (paylaşım, arama) esas alarak yapıyor. Uygulamada tüm kullanıcılar kendi profillerini oluşturabiliyor, fotoğraflarını ekleyebiliyor ve birbirlerini takip edebiliyor. Canlı katalog bölümü ise küresel bir proje olarak tasarlanan Hairmod'un dil bariyerini ortadan kaldırıyor. Kullanıcının dünyanın neresinde olursa olsun ve uygulamanın hangi dilini kullanıyor olursa olsun, özel etiketleme sistemiyle aradığı tarza ulaşması amaçlanıyor.

Hairmod'un sosyal ağına ilk günden kuaför ve stilistlerin dahil olması iş potansiyelini de epey yükseltiyor. Uygulama, Foursquare, Instagram ve Pinterest'in saç dikeyinde başarılı bir melezi. Tüm bu platformların kapsamlarının genişlikleri nedeniyle yeterince özelleşememesi sorununu da bir kez daha gözümüze sokuyor. Bununla birlikte uygulama, tanınmış kuaför dükkanlarının dışındaki bağımsız kuaförlerin keşfini sağlayarak sektörün bir nevi Uber'leşmesine yardımcı oluyor.

Hairmod, trendleri belirleyenlerin moda önderleriyle sınırlı olmaması trendini izliyor. Hairmod trend olmak istiyor. Bunu stili yaratanlar kadar stili kullananların da trendleri birlikte ortaya çıkarmasını sağlayarak yapmayı amaçlıyor.

İncelemek isterseniz iOS ve Android uygulamaları için bağlantıları takip edin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.