Tarifebilir: GSM pazarı odaklı, ihtiyaç ve bütçeye göre tarife önerisi platformu

Tarifebilir: GSM pazarı odaklı, ihtiyaç ve bütçeye göre tarife önerisi platformu

71 milyon GSM abonesinin bulunduğu Türkiye'de, BTK verilerine göre her ay ortalama bir milyona yakın kullanıcı farklı bir GSM operatörüne taşınıyor.

Bu pazara odaklanan Tarifebilir.com da bu kullanıcıların ihtiyaçları ve bütçelerine göre tarife önerisi yapıyor. Yaklaşık olarak altı ay önce faaliyete başlayan girişim, bugüne kadar 35 bin kullanıcının yeni tarife seçmesine aracılık etmiş.

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone'un sunduğu tarifeleri detaylıca filtreleyen girişim, hediye sinema bileti ya da havaalanı transferi gibi hizmetleri de listeliyor. Tarifebilir, günde 5 binden fazla en uygun GSM ve internet tarifesini bulmaya çalışan kullanıcıyı ağırlıyor.

Tarifebilir, 700'den fazla tarife arasından kullanıcıları için en uygun olan 15 tanesini öneriyor

Tarifebilir, herhangi bir üyelik gerektirmeden kullanıcılarının mevcut operatörünü, tarifesini ve genel internet kullanımını sorduğu 3 soru sonrasında çeşitli tarife önerilerinde bulunuyor. Kullanıcılar bu noktada dilerse hat taşıma ya da başvuru aşamasını da Tarifebilir üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Öğrendiğimize göre girişim şimdilik bu operasyonu üçüncü parti bir şirket üzerinden gerçekleştiriyor. Tarifebilir'in gelecek planları arasında doğrudan operatörlerle anlaşıp bu işlemler için komisyon alarak gelir modelini oturtmak var. Diğer yandan platformda kayıtlı 700'den fazla tarife bulunduğunu da ekleyelim.

Aynı zamanda SUCOOL'un 2017 girişimleri arasında bulunan Tarifebilir'in kurucusu ise Serkan Türkoğlu. Türkoğlu'nun paylaştığına göre ilerleyen süreçte elektrik ve internet tarifelerine de odaklanacak olan girişim, tarife karşılaştırma dikeyinde akla gelen ilk isim olmak istiyor.

Tarifebilir'le ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.