Bisiklet kiralama girişimi Ofo, uluslarası açılımını Ant Financial yatırımıyla başlatacak

Bisiklet kiralama girişimi Ofo, uluslarası açılımını Ant Financial yatırımıyla başlatacak

Uzakdoğu ve Asya'daki bisiklet kiralama girişimleri yatırım çekmeye devam ediyor. Mart ayında 1 milyar dolar değerlemeyi geçen Ofo, Alipay'in çatı şirketi Ant Financial'den yeni bir yatırım aldı.

Alibaba ve Ofo yeni yatırım konusunda rakam paylaşmıyor ancak Ofo bu yatırımla kredi kartı ödemeleri ve uluslararası açılım konusunda daha hızlı atacağını dile getiriyor. İki şirket arasındaki ilişki Alipay'in stratejik partnerliği ile başlamıştı ve Ofo, Mart ayında Ant Financial tarafından geliştirilen kredi sistemi Sesame Credit'i kullanır hale geldi. Bu sayede Ofo kullanıcıları kredi puanına göre depozito ödemeden bisiklet kiralama şansına kavuştu.

Bu konunun altını çizmek gerek çünkü depozito konusu bisiklet kiralama işinde oldukça önemli bir dinamik. Hatırlatmak gerekirse bisiklet kiralamada 1 CNY (50 kuruş) gibi düşük fiyatlara kiralama yapılabilirken, kiralayıcılar 50-100 lira civarında depozito ücretiyle yüzleşebiliyordu. Üstelik bu ücretin kullanıcı hesaplarına geç yansıması tartışmalara neden olmuştu.

Ofo vs. Mobike

Asya-Uzakdoğu pazarındaki bisiklet kiralama dikeyinin sadece Ofo ile sınırlı olmadığını da söylemekte fayda var. DST Global, Matrix China, Xiaomi, CITIC ve Didi Chuxing gibi önemli yatırımcıları arkasına alan Ofo'ya karşılık Tencent, Foxconn, Temasek, Ctrip ve Huazhu Hotels Group gibi yatırımcılar da Mobike'ı büyütüyor.

Şoförlü özel araç çağırma fikri Uber ile dünyayı sardı ama bisiklet kiralama işinde Çinlilerin sözü geçecek gibi görünüyor. Zira hem Ofo hem de Mobike sadece Çin ve Asya Pasifik bölgesinin değil, dünyanın en büyük bisiklet kiralama girişimi olmayı kafasına koymuş durumda. Kimin en büyük olacağını muhtemelen bir kaç sene içinde görmüş oluruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.