GPD Pocket, dünyanın en küçük dizüstü bilgisayarları arasına girmeye aday

GPD Pocket, dünyanın en küçük dizüstü bilgisayarları arasına girmeye aday

Çin merkezli GPD Game Console firmasının ilginç projelerden biri olan GPD Pocket, dünyanın en küçük dizüstü bilgisayarlarından biri olmaya aday. Taşınabilirlik anlamında rakiplerinin önüne geçmek isteyen GPD Pocket, kısa sürede 3 milyon dolar fon topladığı Indiegogo kampanyasıyla, platformun en başarılı teknoloji projelerinden biri olarak kayıtlara geçti. 7 inç büyüklüğünde bir ekranla gelen GPD Pocket, bir zamanlar oldukça popüler olan netbook'ları hatırlatıyor.

1080 x 1920 piksel çözünürlüğünde olan Pocket'ın PPI değeri ise 323. Ubuntu 16.04 veya Windows 10 işletim sistemiyle gelen GPD Pocket, 18.5 mm kalınlığında ve sadece 480 gram ağırlığında. Metal bir tasarıma sahip olan GPD Pocket, Intel Atom işlemci kullanıyor.

4 çekirdekli x7-z8750 işlemcisinden gücünü alan GPD Pocket, grafik işlemci olarak ise Intel HD Graphics 405 kullanıyor. 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama sunan GPD Pocket'ın dokunmatik ekranı Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor. Yaklaşık 12 saatlik bir pil ömrü vadeden Pocket, 7000 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip. Bağlantı seçenekleri konusunda da oldukça zengin olan Pocket, USB 3.0, Micro HDMI ve USB Type C bağlantılarını sunuyor.

469 dolar fiyat etiketine sahip olan GPD Pocket, boyutları nedeniyle tabletlerle rekabet eder durumda ancak sunduğu işletim sistemi ve klavye desteği gibi önemli avantajları var. Indiegogo kampanyası sonrasında GPD Pocket'ın destekçilerine dağıtımı ise Haziran 2017 itibariyle başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.