Microsoft, SaaS girişimi Cloudyn'i 50-70 milyon dolara satın almayı planlıyor

Microsoft, SaaS girişimi Cloudyn'i 50-70 milyon dolara satın almayı planlıyor

Microsoft, kurumsal bulut bilişim tarafındaki gücünü artırmak konusunda kararlı adımlar atmaya devam ediyor. Gelen yeni bilgiler göre Microsoft, İsrail merkezli bulut izleme ve analitik servisi Cloudynsatın alabilir.

Hewlett Packard Enterprise, Ticketmaster gibi önemli müşterileri olan Cloudyn, şirketlerin bulut bilişim harcamalarına yönelik çeşitli izleme, analitik ve optimizasyon araçları sunan bir SaaS girişimi. Gerçek zamanlı verilerle desteklediği bu çözümler, şirketlerin bulut performansını ve verimliliğini artırmasını sağlıyor. Dolayısıyla Microsoft için anlamlı bir girişim profili çiziyor. Zaten Microsoft Azure'un yanısıra Amazon Web Services ve Google Cloud Platform da Cloudyn'nin partnerleri arasında yer alıyor.

İsrail kaynaklı bir habere göre Microsoft Cloudyn'i satın almak için 50-70 milyon dolar arasında bir tutar ödeyebilir. 2012'de kurulan SaaS girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım 20 milyon doları buluyor ki bu yatırımın çoğu (11 milyon dolar) 2015 yılındaki yatırım turunda alınmış.

Özellikle kurumsal bulut bilişim hizmetlerinde pazara hakim olmak isteyen Microsoft'un son bir kaç yıldır bu alandaki atılımlarını hızlandırdığını söyleyebiliriz. 2014 yılında Microsoft CEO'su olan Satya Nadella'nın da bu stratejide pay sahibi olduğu elbette söylenebilir. Zira Nadella daha önce Microsoft'ta işletmelerin bulut bilişim tarafını yöneten bir pozisyondaydı. Microsoft daha önce bulut bilişim alanında bir yetenek satın alması yapmıştı.

Microsoft Azure'un Open AI ile işbirliği yaptığını 2016'da duyuran Microsoft, Connected Vehicle Platform adıyla yeni bir bulut platformu inşa edeceğini de geçtiğimiz Ocak ayında açıklamıştı. Görünüşe göre 2017'de Microsoft'un bulut bilişim adımları hakkında yeni ve önemli haberler gelmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.