Microsoft Azure, Open AI'ın yapay zeka çalışmalarını destekleyecek

Microsoft Azure, Open AI'ın yapay zeka çalışmalarını destekleyecek

Kâr amacı gütmeyen yapay zeka araştırma şirketi olarak temeli atılan Open AI, Microsoft'u da destekçileri arasına katıyor.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Open AI, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk ile Y Combinator Başkanı Sam Altman tarafından hayata geçirilen bir girişim. Haziran ayında 1 milyar dolarlık bütçeyle bu dikeye giriş yapan şirket, teknoloji dünyasının önemli isimlerini arkasına almıştı.

Open AI & Azure

Destekçiler arasına henüz katılan Microsoft ise özellikle Azure bulut platformuyla Open AI'ı destekleyecek. Söz konusu yapay zeka çalışmalarında 'tercih edilen' bulut platformu Microsoft Azure olacak. Microsoft da Open AI tecrübelerinden istifade edecek.

open-aiHatırlatsanız Open AI ekibi Google’ın DeepMind projesinden esinlendiklerini de söylemiş ve temel hedeflerinden biri olarak oyun dünyasının en iyi yapay zeka oyuncularını geliştirmek olduğunu söylemişti. Dolayısıyla Microsoft'un Open AI'a katılımı bir bakıma Google'ın karşısında yer almak istediği şeklinde yorumlanabilir. Keza yapay zeka boş durmak isteyen bulut platform sahiplerinden biri de Amazon.

Paylaşılan bilgilere göre Microsoft'un müşterilerinden Uber ve ThyssenKrupp da yapay zeka çalışmalarını Azure üzerinde yürütüyor. Webrazzi okuyucularının Uber'i pekala tanıdığı malum ama ThyssenKrupp'un dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biri olduğunu, otomotiv endüstrisi, asansör ve yürüyen merdiven sektöründe dünyaca ünlü bir şirket olduğunu eklemek istiyorum.

Microsoft'un Bulut ve İşletme Çözümleri Başkan Yardımcısı Scott Guthrie, henüz yapay zeka dünyasının yolun başında olduğunu söylüyor ve bu konuda ilerlemeye istekli olduklarını da ekliyor.

Bakalım Open AI ile Google'ın DeepMind'ı arasındaki 'rekabet' bizi nerelere götürecek...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.