600 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram, Android'de 'offline' moda geçiyor

600 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram, Android'de 'offline' moda geçiyor

Facebook, F8 geliştirici konferansında popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram hakkında da yeni haberler paylaştı ve Instagram'ın mobil internet erişiminin kısıtlı olduğu coğrafyalarda büyüyeceğini gösterdi.

Bildiğiniz gibi Facebook Lite mobil internet erişiminin kısıtlı olduğu ülkeler için piyasaya sürülmüş ve son bir yılda 200 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Facebook, benzer bir adımı Instagram için de atıyor ve Android uygulamasına çevrimdışı (offline) kullanım özelliğini getiriyor. (Şu anda Google Play Türkiye mağazasında yaptığım son güncellemede bu özelliği göremediğimi paylaşayım.)

Mobil internete bağlıymış gibi kullanım

Instagram'ın çevrimdışı özelliği kullanıcıların önceden yüklediği paylaşımları mobil bağlantı ihtiyacı olmadan görebilmesini sağlayacak. Çevrimdışı kullanımın tek özelliği bununla da sınırlı değil. Kullanıcılar gördüğü internete bağlı gibi içerik paylaşımı yapabilecek (elbette internete bağlandığı anda yayınlanacak). Daha önce yüklenmiş fotoğrafları/videoları beğenebilecek, içeriklere yorum yapabilecek. Önceden görüntülenmiş profiller çevrimdışı modda görebilecek ve kullanıcıları takip etmekten vazgeçebilecek (unfollow).

Bu son adım Snap(chat) kullanımının az olduğu söz konusu coğrafyalarda Instagram'ın daha da büyümesini sağlayacak bir gelişme ki son dönemde Twitter'ın da mobil tarayıcı tabanlı benzer bir çıkış yaptığını hatırlatalım.

Diğer yandan Facebook, Snap'e darbe vurabilecek sanal gerçeklik temelli kamera efektleri getiren Camera Effects platformunu da tanıttı ama bu özellik şimdilik Instagram'da kullanılamayacak. Facebook uygulamasıyla görüntülenebilecek.

600 milyon kullanıcının yüzde 80'i ABD dışından

Instagram'ın küresel büyümesine baktığımızda ise 600 milyon kullanıcıya eriştiği görüyoruz. Bu kullanıcıların yüzde 80'inin ABD dışında olduğu not ediliyor ve Instagram'ın çevrimdışı özelliğinin bu oranı daha da yukarılara çekeceğini söylemek mümkün.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.