Akıllı telefonunuzu laptopa dönüştüren çözüm: Mirabook

Akıllı telefonunuzu laptopa dönüştüren çözüm: Mirabook

Microsoft Continuum'la başlayan akıllı telefonları bilgisayarlara dönüştürme furyası, 2017 yılında da hızla devam ediyor. Kısa zaman önce Indiegogo'da ortaya çıkan Mirabook, bir kablo yardımıyla akıllı telefonunuza bağlanarak telefonunuzu bir laptopa dönüştürüyor.

Microsoft Continuum, HP Desk Dock ve Samsung Dex'ten farklı olarak bir dock çözümü sunmayan Mirabook, HP'nin Elite X3 modeli için geliştirdiği Lap Dock'la benzer bir çalışma mantığına sahip. Hem Android, hem de Windows Phone işletim sistemine sahip akıllı telefonlarla çalışabilen Mirabook'un geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan Superbook isimli uygun fiyatlı bir rakibi olduğunu da ekleyelim.

13.3 inç büyüklüğünde bir ekranla gelen Mirabook, 1080 x 1920 piksel çözünürlüğünde. 24 saatlik bir batarya ömrü vadeden Mirabook, dokunmatik ekran ve arkadan aydınlatmalı klavye gibi özelliklere de sahip. Şık bir tasarımla karşımıza çıkan Mirabook, 1 kg ağırlığında ve 15 mm kalınlığında.

Özellikle ofis uygulamalarını kullanmak ve mobil oyunları geniş ekranda oynamak için başarılı bir alternatif olan Mirabook, 6 özel işletim sistemine içerisinde barındırıyor. Samsung DeX, Oxi OS, Leena OS, Maru OS, Remix OS ve Microsoft Continuum işletim sistemine uygun akıllı telefonlarla çalışabilen Mirabook, bu özelliği sayesinde rakiplerinden ayrılıyor.

Kısa zaman içerisinde 20 bin dolar toplamayı başaran Mirabook'un hedefi ise 50 bin dolar. Intel Compute Stick ve Raspberry Pi gibi çözümlerle birlikte de çalışabilen Mirabook, 199 dolar fiyat etiketine sahip durumda. Son olarak Mirabook'un gönderimlerine Aralık 2017 tarihinde başlanacağını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.