Microsoft, bulut tabanlı CloudBook ile Chromebook'a rakip olacak

Microsoft, bulut tabanlı CloudBook ile Chromebook'a rakip olacak

Surface ve Surface Book ailelerine oranla daha uygun fiyatlı bir ürün geliştirmek isteyen Microsoft, CloudBook'la sürpriz yapabilir. Windows 10 yerine ilk olarak geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde haberlere konu olan Windows 10 Cloud işletim sistemine sahip olması beklenen CloudBook, Google'ın Chromebook'una rakip olacak.

Özellikle öğrenciler düşünülerek tasarlanan CloudBook, Windows 10'lu ürünlerin aksine sadece Windows Store içerisindeki uygulamaları çalıştırabilecek. Bu özellik sayesinde CloudBook ürünlerinin daha güvenli olmasını amaçlayan Microsoft, daha önce başarısızlıkla sonuçlanan Windows RT işletim sistemine benzer bir model deneyecek.

Henüz dedikodu aşamasında olan CloudBook'un bir "all-in-one" tablet olarak karşımıza çıkabileceğini ekleyelim. Giriş modelinin 500 dolar fiyat etiketine sahip olması beklenen CloudBook, fiziksel klavyeyle birlikte 600 dolar seviyelerinde fiyatlara sahip olacak.

CloudBook uygun fiyatlı bir tablet/laptop arayan kullanıcılar için iyi bir plan gibi görünse de, Google ve Apple'ın da uygun fiyatlı modeller için çalışmalar yaptığını biliyoruz. Google Chromebook'lar için Android uygulama desteği getirirken, Apple ise geçtiğimiz günlerde 329 dolar fiyat etiketine sahip olan uygun fiyatlı iPad'i tanıtmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.