Microsoft'tan Chrome OS rakibi işletim sistemi: Windows 10 Cloud

Microsoft'tan Chrome OS rakibi işletim sistemi: Windows 10 Cloud

Chrome OS ve Chromebook'ların yükselişine dur demek isteyen Microsoft, Windows 10'un daha ucuz ve daha sade bir versiyonu üstünde çalışıyor. Windows 10 Cloud adına sahip olacak olan yeni işletim sistemi, nispeten ucuz fiyat etiketine sahip laptop ve PC modelleriyle karşımıza çıkabilir.

Son Windows 10 test builds içerisinde karşımıza çıkan Windows 10 Cloud, Windows 10 işletim sisteminin daha basit bir versiyonu olarak tasarlanacak ve Windows Store içerisindeki tüm uygulamaları çalıştırabilecek. Fiyat/performans anlamında Chromebook'ların gerisinde kalan Windows ürünleri, bu hamleyle birlikte aradaki farkı kapatabilir.

Adının içerisinde Cloud geçmesine rağmen şimdilik bulut teknolojileriyle somut bir bağlantıya sahip olmayan Windows 10 Cloud, Chromebook modelleri gibi bulut tabanlı bir işletim sistemi olabilir. Cloud işletim sisteminin tam olarak ne zaman kullanıcılar için sunulacağı belli olmasa da, gelen bilgiler Nisan ayını işaret ediyor.

Windows 10 Cloud'un Nisan ayında gelecek olan Creators Update'le birlikte karşımıza çıkması sürpriz olmaz. Fakat 2017 yılı içerisinde iki büyük Creators Update olacağının ve Cloud işletim sisteminin ikinci güncellemeyle birlikte gelebilceğini de belirtelim.

Bing de dahil olmak üzere Microsoft'un diğer servisleriyle entegre bir şekilde çalışacak olan Windows 10 Cloud, 2017 yılı içerisinde mobil arm işlemcileriyle gelecek PC ve laptoplarda işletim sistemi olarak karşımıza çıkabilir. Hatırlatmak gerekirse Microsoft, geçtiğimiz aylarda Windows 10 işletim sisteminin mobil işlemcilerle de çalışacağını duyurmuştu.

Bugüne kadar rakipsiz olan ve özellikle kısa zaman önce kavuştuğu Android uygulama desteğiyle ön plana çıkan Chorme OS, Windows 10 Cloud işletim sisteminin gelişiyle birlikte ilk kez ciddi bir rakiple karşı karşıya gelecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.