Türkiye İş Bankası, yeni girişimcilik programı WorkUp ile teknoloji girişimcilerine kucak açıyor

Türkiye İş Bankası, yeni girişimcilik programı WorkUp ile teknoloji girişimcilerine kucak açıyor

Türkiye'nin en köklü bankalarından biri olan Türkiye İş Bankası, ana destekçisi olduğu WorkUp girişimcilik programıyla ülkemize yeni ve başarılı girişimler kazandırmak istiyor.

Bugün düzenlenen Crowdup etkinliğinde tanıtılan WorkUp, girişimcilerin iş fikirlerini ölçeklenebilir ve sürdürülebilir iş modellerine dönüştürecek bir program. Bir çok konuda eğitim ve teknik destek sağlamaya hazırlanan program kapsamında girişimciler daimi mentor yardımına kavuşurken; muhasebe, mali müşavirlik ve hukuk konularında da destek alabilecek. Ofis alanı ise programın paydaşlarından Kolektif House'in Levent şubesinde karşılanacak.

WorkUp'a seçilen girişimciler sunum teknikleri, devlet hibeleri, satış ve pazarlamanın yanısıra teknik konularda da ücretsiz danışmanlık alabilecek. Elbette önemli yatırımcılarla da temasa geçebilecek.

Türkiye İş Bankası İnovasyon Takımı'ndan Safiye Sütlüdere ise WorkUp'ı neden başlattıklarını şu şekilde açıklıyor;

İstatistiklere bakıldığında Türkiye’de kurulmuş girişimlerin 1 sene içinde hayatta kalma şansları yüzde 20 iken dünyaya bakıldığında girişimlerin kurulduktan bir sene sonra hayatta kalma şansı yüzde 10. Yani 10 girişimden yalnızca 1’i başarıya ulaşıyor. Biz de bu veriler ışığında fintech ve diğer teknoloji odaklı girişimlerle tanışıp, onların büyüme hedeflerine destek olmak istiyoruz.

Son başvuru tarihi 30 Nisan

Aldığımız bilgiye göre İş Bankası, 2016 yılı Ekim ayından itibaren girişim ekosistemine yönelik faaliyetlerini Kolektif House Levent’teki ofisinde sürdürüyor ve bugüne kadar 120’den fazla girişime yakından temas kurmuş. Bu yıl sonuna kadar da bu girişimlerin bazılarıyla ortak adımlar atmayı planlıyor. Birçok üniversitedeki yaratıcı, üretken ve teknoloji odaklı gençleri bir araya getiren girişimcilik platformu Garaj’ın 2017 yılı faaliyetlerine ana partner olarak destek veren Türkiye İş Bankası, WorkUp girişimcilik programına 30 Nisan'a kadar başvuru yapılmasını bekliyor.

Eğer finansal teknolojiler başta olmak üzere, teknoloji odaklı herhangi bir girişiminiz varsa workup.ist'i ziyaret edebilir, WorkUp desteklerinden faydalanmak için başvuru yapabilirsiniz.

Son olarak İş Bankası'nın Webrazzi Dijital 17 konferansımızda tüm bankaların kullanıcılarına hitap eden Maximum Mobil uygulamasını tanıttığını ve mobil alanda atağa geçtiğini de hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.