Uber, gizli bir yazılım yardımıyla Lyft şoförlerini takip etmiş

Uber, gizli bir yazılım yardımıyla Lyft şoförlerini takip etmiş

Son zamanlarda skandallarla boğuşan ve geçtiğimiz günlerde haksız rekabet oluşturması nedeniyle İtalya’daki faaliyetleri tamamen durudurulan Uber, Amerika’daki en büyük rakibi Lyft’in şoförlerini gizli bir yazılım sayesinde iki yıl boyunca gizlice takip etmiş.

The Information’ın haberine göre Uber, 2014 yılından 2016 yılının başlarına kadar Hell (Cehennem) isimli bir yazılım kullanarak Lyft şoförlerinin trafiğini izlemiş. Oldukça basit bir çalışma mantığına sahip olan Hell, Lyft uygulamasında sahte yolcu hesapları açarak şoförlerin lokasyonlarını takip ediyor.

Yazılımın isminin Hell yani cehennem olmasının nedeni ise Uber’in kendi şoförlerini takip etmek için kullandığı yazılımın isminin Heaven (Cennet) olması. CEO Travis Kalanick de dahil olmak üzere çok az sayıdaki Uber çalışanı tarafından bilinen Hell yazılımı, kısa zaman içerisinde Uber’in başına büyük bela açabilir.

Uber’in konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını da ekleyelim. Lyft tarafından yapılan açıklamada ise rekabetçi bir sektörde oldukları ve bu iddiaların doğru olması halinde durumun oldukça endişe verici olduğu dile getirildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.