AK Portföy Girişim Sermayesi Fonu, ikinci yatırımını IoT uzmanı Trio Mobil'e yaptı

Nesnelerin interneti alanındaki gelişmeler teknoloji yatırımlarına Türkiye'de hızlandırıyor. Bu kez araç takip sistemleri konusunda uzmanlaşan Trio Mobil, AK Portföy Girişim Sermayesi Fonu'ndan yatırım aldığını açıkladı.
AK Portföy Girişim Sermayesi Fonu, ikinci yatırımını IoT uzmanı Trio Mobil'e yaptı

Nesnelerin interneti alanındaki gelişmeler teknoloji yatırımlarına Türkiye'de hızlandırıyor. Bu kez araç takip sistemleri konusunda uzmanlaşan Trio Mobil, AK Portföy Girişim Sermayesi Fonu'ndan yatırım aldığını açıkladı.

Trio Mobil, 2011 yılında Nevzat Ataklı ve Barış Özdemir tarafından nesnelerin interneti alanında büyüme hedefiyle kurulan bir girişim. Hem donanım hem de yazılım geliştirerek araç takip sistemlerinde uzmanlaşan Trio Mobil, şimdiye dek 5 bin kurumsal müşteri ve 75 bin cihaz referansına ulaşmış. Geliştirdiği teknolojileri sadece araçlarda kullanmakla kalmayan Trio Mobil, market dolabı, jeneratör veya asansör gibi farklı cihazları da internet bağlantılı nesneler haline getirip ölçümleme yapabiliyor.

Son 5 yılda 15 kat büyüdü

Nevzat Ataklı / Trio Mobil

Nevzat Ataklı'dan aldığım bilgilere göre Trio Mobil, 2011-2016 yılları arasında 15 kat büyüme (ciro, müşteri sayısı ve sisteme bağlı cihaz sayısı) göstermiş ve bu sürede yaptığı 3 farklı proje için TÜBİTAK'tan Ar-Ge desteği alma başarısı göstermiş ki 2016 Bilişim 500 Listesi'de yerli donanım üreticileri kategorisinde 21. sırada kendine yer bulduğunu bu noktada paylaşmakta fayda var.

Nevzat Ataklı yatırım konusunda rakam vermiyor ama AK Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun Trio Mobil'e yüzde 30 ortak olduğunu söylüyor. Bu yatırımla yurtdışına açılmak istediklerini de ekliyor.

2020 yılında 20 milyar nesnenin internete bağlı olacağını söyleyerek küresel pazarın büyüklüğüne dikkat çeken Nevzat Ataklı, bugüne kadar 20'den fazla farklı donanım geliştirdiklerini, her ay sisteme 3 bin 500 yeni cihaz eklendiğini ifade ediyor. 70 kişilik bir ekiple Ar-Ge ağırlıklı bir şirket olarak büyümeye devam ettiklerinin de altını çiziyor.

Ak Portföy GSYF'nin ikinci göz ağrısı

Bu yatırım Trio Mobil'in aldığı ilk yatırım olurken, Türkiye’de Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) mevzuatına uygun bir fon olan AK Portföy Girişim Sermayesi'nin ikinci yatırımı olma özelliği taşıyor. AK Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Genel Müdürü Dr. Alp Keler, Trio Mobil yatırımıyla ilgili olarak;

"Trio Mobil, donanım ve yazılım deneyimine sahip nitelikli ortakları ile bu alanda yaratıcı çözümler üreten ve yüksek büyüme potansiyeli taşıyan çok önemli bir oyuncu. Şirket, sektörde kısa sürede ilk üç büyük oyuncu arasına girmeyi başardı. İnovatif yönü kuvvetli şirketleri odağına koyan bu fon sayesinde, yatırım yapılan şirketlerin de sermaye piyasaları ile tanışmasını sağlayarak kurumsallaşma süreçlerine katkıda bulunuyoruz. Bireysel Emeklilik Fonları, Sigorta Şirketleri gibi kurumsal yatırımcılar da bu projeler sayesinde ilk kez, ülkemizde uzun vadeli projelere yatırım yapabilme imkanına kavuşacaklar.”

yorumunu paylaşıyor ve yeni yatırımların gelebileceğinin sinyallerini veriyor. Hatırlatmak gerekirse AK Portföy Girişim Sermayesi Fonu ilk yatırımını Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında gerçekleştirmişti ve teknoloji odaklı girişimlerin radarına girmesi gereken bir yatırım fonu olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.