Beacon temelli girişim Taptoweb, işletme-müşteri etkileşimini zenginleştirecek

Beacon temelli girişim Taptoweb, işletme-müşteri etkileşimini zenginleştirecek

Dün düzenlediğimiz dikey konferansımız Webrazzi Mobil 2017'de de girişimci sunumlarını izledik. Taptoweb, bu kapsamda sunum yapan ve daha önce size tanıtmadığımız bir girişimdi.

'Sinyalleri yakala' mottosunu kullanan Taptoweb, beacon cihazları ve mobil uygulamasıyla işletmelerin müşterileri ile etkileşimini artırmayı hedefleyen bir girişim. Örneğin bir restorandaki menü bilgilerini Tabtoweb uygulamasıyla görebiliyor veya bir müzedeki eserler hakkında aynı şekilde kolayca bilgi alabiliyorsunuz. Fotoğraf, ses ve video destekli ürün bilgilendirmelerini Taptoweb beacon'ları ile mobil etkileşime dönüştürebiliyorsunuz.

Taptoweb Kurucu Ortağı Enes Urhan, dün yaptığı sunumda nesnelerin interneti dikeyinin potansiyeline dikkat çekerek işletmelerin müşterilerini halen akıcı bir şekilde bilgilendiremediklerini paylaştı. Taptoweb'in de bu sorunu çözmeye aday bir girişim olduğunu ve hızlı bir şekilde büyüdüklerini dile getirdi.

Microsoft BizSpark Plus desteğini alan Taptoweb'in kurucu ortağı Enes Urhan'ın paylaştığı rakamlara göre 2015'in son çeyreğinde 3,9 milyon olan dünya genelindeki beacon sayısı 2016'nın son çeyreğinde 8,1 milyona ulaşmış. 2020 ise bu sayısının 400 milyona ulaşması bekleniyor ve Taptoweb bu büyümenin Türkiye'deki temsilcisi olmak istiyor.

Enes Urhan'ın verdiği bilgiler göre Taptoweb'in ilk adımları 2015 yılının ilk yarısında atılmış. 2015 yılı sonunda şirketleşen ve 6 kişilik bir ekiple bir teknoparka adım atan Taptoweb, 2017 başında ikinci ofisini açmış. 1 Mart 2017 itibarıyla da 200'den fazla noktada çalışan 16 kişilik bir girişim olmayı başarmış.

Taptoweb halen son kullanıcıya açık değil ve kontrollü bir büyümeyle yoluna ilerliyor ama Taptoweb Android ve Taptoweb iOS uygulamalarını indirebilirsiniz. Yeni gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.