Microsoft, Minecraft Store ile oyun içi ekonomiye adım atıyor

Microsoft, Minecraft Store ile oyun içi ekonomiye adım atıyor

2011'de satışa sunulan ve toplam 121 milyon kopya satılan fenomen oyun Minecraft'ı 2.5 milyar dolara satın alan Microsoft, oyunun etrafındaki evreni genişletmeye devam ediyor. Minecraft sevenlerin yıllardır beklediği oyun içi marketi sonunda yayına alınmış.

Çok sayıda kaplama, kıyafet, karakter motifleri hatta farklı dünyalar ve binaların içerisinde yer aldığı Minecraft Store, oyun içi ekonomisi anlamında önemli gelişleme.

YouTube kanallarını da uzun yıllar meşgul eden ve bugün bilinen YouTube kanallarının hayatımızda var olmasında da büyük payı olduğuna inandığım Minecraft için Store'un oldukça önemli bir adım olduğunu söyleyebiliriz.

Minecraft Store ile yeni bir para birimini de hayata geçiren Microsoft, Minecraft Coins'i tanıttı. Minecraft dünyasının resmi para birimi olan Minecraft Coin'leri oyun içerisinde kazanmak şu aşamada mümkün değil. Ancak önümüzdeki güncellemelerle hayata geçirilebilecekler anlamında önemli potansiyel barındırdığını söyleyebiliriz.

Geliştiriciler için yeni bir fırsat anlamına gelen Minecraft Store'da satılan ürünler Microsoft Partner Programı'na dahil olan geliştiriciler tarafından sağlanıyor. Minecraft Partner Programı olarak da isimlendirilen programa kayıt olmak için daha öncesinde başarılı ürünler hazırlamış olmak ve şirket olmak gerekiyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Minecraft Store'dan elde edilen gelirin en az %50'si geliştiricilere ödenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.