Financell, BNP Paribas Cardif ortaklığıyla kredi koruma sigortası da satacak

Financell, BNP Paribas Cardif ortaklığıyla kredi koruma sigortası da satacak

Finansman şirketi Financell ile 2016’da yaklaşık 3 milyar TL kredi kullandıran Turkcell, BNP Paribas Cardif ile yeni bir anlaşmaya imza attı. Bugün açıklanan iş ortaklığına göre iki şirket “Financell Kredim Güvende” adlı Kredi Koruma Hayat Sigortası ile 2017 yılında 2 milyon kişiye ulaşmaya çalışacak.

Bilmeyenler için kısaca tanıtmak gerekirse Turkcell Finansman yani Financell, 2016 yılında Turkcell'in bireysel ve kurumsal müşterilerinin teknoloji ihtiyaçlarını finanse etmek üzere kurduğu bir finansman/kredi şirketi. Kredi koruma sigortalarında öncü kuruluşlardan biri olan BNP Paribas Cardif Türkiye ise ülkemizde (sigortacılık sektöründe) 2008 yılından bu yana hizmet veren küresel bir finans kurumu. Adından da anlaşılacağı üzere BNP Paribas’nın bir iştiraki. Söz konu işbirliği de bu iki şirketin uzmanlık alanlarını birleştirmesi anlamına geliyor ve Financell’den kredi kullanan müşterilere Financell Kredim Güvende ürünün satılması hedefleniyor.

Financell Kredim Güvende nedir?

Biraz daha açacak olursam; 'Financell Kredim Güvende' hayat sigortası, vefat veya tam ve daimi maluliyet durumlarında kalan kredi borcunu ödeyen bir sigortacılık ürünü. Geçici iş göremezlik ve istemdışı işsizlik gibi durumlarda ise çalışma durumuna göre değişen teminatlar sunuyor ve altı aya kadar müşterilerin kredi taksitini ödeyebiliyor. Dolayısıyla Financell’den cihaz kredisi kullanan 18-67 yaş arasında herkes Financell Kredim Güvende ürününden den kolayca faydalanabiliyor.

"Financell sigortacılık tarafında daha aktif olacak"

Tanıtım toplantısına katılan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Turkcell olarak son dönemde finansal hizmetler alanında Financell ve Paycell markalarıyla hizmet verdiğimiz iki önemli girişimimiz oldu. Bu girişimlerle, ülkemizin mobil iletişim alanında nüfusun tümünü kapsama başarısını finansal hizmetler alanına da taşımayı hedefliyoruz." diyerek hem tüketici finansmanı hem de ödeme hizmetleri konusunda müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik, basit ve kullanılabilir ürün ve servisler sunmaya öncelik verdiklerini söyledi.

Turkcell Finansman A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Cantekin ise 2016 yılı sonunda 2 milyona yakın müşteriye yaklaşık 3 milyar TL finansman desteği sağladıklarını ve finansman sektörüne en yüksek ödenmiş sermayeli şirket olarak girdiklerini hatırlattı. Finansal Kurumlar Birliği’nin 2016 verilerine göre de finansman sektöründeki toplam kredi adedinin yüzde 85’ini Financell'in bu yeni işbirliğiyle müşterilerine sigorta güvencesi sunacağını paylaştı.

Genel Müdürü Cemal Kişmir de Türkiye’de finansal hizmetler, otomotiv ve teknoloji sektöründeki iş ortaklarıyla çalıştıklarını hatırlatırken, Turkcell Financell ile telekom sektörüne de hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Aldığımız bilgilere göre Financell önümüzdeki dönemde sigorta alanında müşterilerine çeşitli yenilikler sunmayı hedefliyor. Bu alandaki atılımların Turkcell'in karlılığını ne kadar etkileyeceğini önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.