Londra’da sürücüsüz minibüs seferleri başlıyor

Londra’da sürücüsüz minibüs seferleri başlıyor

Sürücüsüz araçların geleceğin en önemli teknolojilerinden biri olduğu artık neredeyse herkes tarafından kabul görüyor. Özellikle şehir içi toplu taşımayı kolaylaştırmak adına geliştirilen sürücüsüz minibüs/otobüsler, Las Vegas ve Singapur'un ardından Londra'da da yollara çıkıyor.

Önümüzdeki 3 hafta boyunca Londra'nın Greenwich bölgesindeki bir rotada test edilecek olan sürücüsüz minibüsü 100 kişinin denemesi planlanıyor. Oxbotica firması tarafından geliştirilen sürücüsüz araç, 16.1 km hızlarına kadar çıkabiliyor ve bir bilgisayar arayıcılığıyla kontrol ediliyor.

Testler sırasında sürücüsüz minibüsün içerisinde acil durumlarda müdahale etmesi için eğitimli birinin bulunacağını da ekleyelim. Çok az sayıdaki insanın sürücüsüz araçları deneme şansına sahip olabildiğinin altını çizen Oxbotica CEO'su Graeme Smith, test sürecinin mümkün olduğu kadar çok insanın otonom araçları denemesi için yapıldığını belirtti.

4 kişilik yolcu kapasitesine sahip olan sürücüsüz araç, içerisinde direksiyon veya fren pedalı bulundurmuyor. O2 Arena yakınlarındaki 3.21 km'lik bir rota üzerinde seferlerini gerçekleştirecek olan sürücüsüz minibüs, 100 metrelik görüş kapasitesine sahip. Son olarak testlerin tamamen ücretsiz olacağını ve 2019 yılında daha kapsamlı ücretli yolcu testlerine başlanacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.