Sprinkles: Microsoft görüntü ve yüz tanıma yeteneklerini tek uygulamada birleştirdi

Sprinkles: Microsoft görüntü ve yüz tanıma yeteneklerini tek uygulamada birleştirdi

Pix Camera, How-old.net, CelebsLike.Me, TwinsOrNot.net gibi farklı site ve uygulamalarla fotoğraf paylaşımına ve yüz tanıma teknolojilerine odaklanan Microsoft, şimdi de Sprinkles ile yeni uygulamasıyla daha etkili olabilecek bir adım atıyor.

Sprinkles, şimdilik iOS için yayınlanan bir fotoğraf düzenleme uygulaması. Snap veya diğer bazı uygulamalardan tanıyacağınız etiket, emoji, maske, yazı ekleme gibi özelliklere sahip ve bu açıdan bakıldığında gençlerin dikkatini çekebilecek bir uygulama. Ancak Sprinkles'ı benzer uygulamalardan ayıran tarafı yukarıda bahsettiğimiz Microsoft'un daha önce tanıttığı teknolojileri kullanması.

Örneğin Sprinkles'e bir fotoğraf eklediğinizde Microsoft'un makine öğrenmesi algoritması kaç yaşında gözüktüğünüzü veya hangi ünlüye benzediğinizi de söyleyebiliyor. Sprinkles, yüz tanıma algoritmasıyla yüz ifadenize göre tavsiyelerde de bulunabiliyor. Yani Microsoft'un görüntü tanımlama konusunda yetenekleri tek bir uygulamada buluşuyor.

Diğer yandan bu uygulama kendi içinde kapalı bir uygulama olmadığının altını çizmek isterim. Microsoft, Sprinkles ile sosyal ağ uygulaması yapmak yerine diğer sosyal ağlarda paylaşabileceğiniz fotoğraflar hazırlamanızı sağlıyor. Böylece direkt olarak değil ama dolaylı yoldan diğer fotoğraf paylaşım uygulamalarının kullanım süresini azaltmak istiyor.

Sprinkles'e EmojiOne gibi kaynaklardan yüz ifadeleri (emoji) eklemek de mümkün ama tüm bunlar Microsoft'un bu uygulamasıyla ne kadar ileri gideceği hakkında ciddi bir tahmin yapmamıza yetmiyor. Microsoft'un bu uygulamayı pazarlamak için ne kadar çalışacağını ve kullanıcıların tepkisini bekleyip göreceğiz ama uygulamanın 1 Nisan'da yayınlanmış olmasını şansızlık olarak nitelendirmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.