Windows 10 'hibrit gerçeklik' desteğine kavuşuyor

Windows 10 'hibrit gerçeklik' desteğine kavuşuyor

Sanal, arttırılmış ve karışık gerçeklik gözlüklerinin geleceğin en önemli teknolojilerinden olacağı artık neredeyse kesin. Bu teknolojiler üzerinde ciddi çalışmalar yapan Microsoft, Windows 10’a hibrit gerçeklik desteğini önümüzdeki hafta getiriyor.

Hibrit veya karma gerçeklik olarak adlandırılan “Mixed Reality“ (MR), 11 Nisan tarihinde Creator’s güncellemesiyle birlikte Windows 10 işletim sistemine destek vermeye başlayacak. Arttırılmış ve sanal gerçeklik kavramlarının birleşimi olarak karşımıza çıkan hibrit gerçeklik (MR) gözlükleri yılın sonuna doğru piyasaya çıkacak.

Microsoft’un hibrit gerçeklik için HP, Dell, Lenovo, Asus ve Acer gibi önemli markalarla iş birliği yaptığını da ekleyelim. Bu iş birliğinin ilk ürünlerinden olan Acer’ın sanal gerçeklik gözlüğünün ise Mart ayı içerisinde geliştiriciler için kullanıma sunulması bekleniyor.

Gelecek güncellemeyle gerçek bir hibrit gerçeklik deneyimi sunmayı hedefleyen Microsoft, HoloLens'in de Windows 10'la birlikte daha iyi çalışacağının sözünü veriyor. HoloLens'in yaklaşık 3 bin dolarlık fiyat etiketleriyle satıldığını da ekleyelim. 3D içeriklere de yer verecek olan Windows 10, Paint 3D gibi yeni uygulamalara sahip olacak.

Son olarak hibrit gerçeklik teknolojilerinin sadece bilgisayarlarla sınırlı kalmayacağını da belirtelim. Xbox One'ın gelişmiş versiyonu olan Project Scorpio üzerinde de çalışmalarını sürdüren Microsoft, oyun konsoluna hibrit gerçeklik desteğini de ekleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.