HTC sanal gerçeklik filmleri için abonelik servisini başlattı

HTC sanal gerçeklik filmleri için abonelik servisini başlattı

Sanal gerçeklik pazarında hem teknolojik hem de ekonomik anlamda sıçramalar yaşanıyor. Bu alandaki oyuncuların başında gelen HTC ise yeni Viveport abonelik hizmetiyle gelirlerini artırmayı hedefliyor.

HTC, hatırlayacağınız üzere Viveport VR sanal gerçeklik mağazasını mobilde ilk olarak geliştiricilerin erişimine açmıştı. 360 derece mobil içerikler ve VR uygulamalar konusunda bilinen bir adres olmak isteyen Viveport M, sanal gerçeklik başlığı olmayan kullanıcılara ulaşmayı da hedeflemişti. Şimdiyse PC bağlantılı sanal gerçeklik başlığı kullananıcılarına içerik satmak istiyor.

7 dolara 5 film

Bu hafta HTC Vive'in birinci yılını kutlayacak olan HTC, söz konusu 6,99 dolar karşılığındaki aboneliği başlatan kullanıcılarına 5 film indirme hakkı sunacak. Aylık olarak yenilenen abonelik ilk ay ücretsiz olarak kullanılabilecek ve 50 civarında film arasından seçim yapabilecek. Fantastic Contraption, TheBlu, Everest VR gibi üreticilerden gelen içeriklerin sayısı da muhtemeldir ki önümüzdeki dönemde artış gösterecek.

HTC Vive'ın kullandığı SteamVR, Valve tarafından geliştirilen bir işletim sistemi ve şimdiye kadar Vive sahipleri Steam mağazasından oyun ve film indirebiliyordu. Yeni abonelik sistemiyse HTC'nin direkt satış yapmasının önünü açıyor.

HTC yüzde 40 komisyon alıyor

HTC, Viveport adlı uygulama mağazasını Ağustos 2016'da duyurmuştu ve daha ziyade oyun dışı içerikleri kullanıma sunmuştu. İçerik üreticilerinden yüzde 40 komisyon alarak çalışan HTC, bu sayede Oculus Rift kullanıcılarının içerik ihtiyacına da yanıt vermişti. Zira bu mağazanın içerikleri sadece HTC Vive için değil Oculus Rift için de kullanılabilir içerikler.

Viveport Başkanı Rikard Steiber, çeyrek milyon kayıt almayı beklediklerini söyleyerek bu işin potansiyeline işaret ederken araştırma şirketi SuperData'nın verileri HTC'nin hemen hemen yarım milyon HTC Vive başlığı sattığını tahmin ediyor.

Hatırlatmak gerekirse Oculus ile bu dikeyin nabzını tutan şirketlerden bir de Facebok ve Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg “Milyonlarca kişiyi bu teknolojilerle buluşturmak için önümüzdeki 10 yılda muhtemelen 3 milyar dolardan fazla yatırım yapmak zorunda kalacağız.demişti. Bakalım Facebook bu dikeydeki içerik yarışına da dahil olacak mı...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.