Mark Zuckerberg Oculus davasında ifade verdi, sanal gerçekliğe ne kadar yatırım yapacaklarını açıkladı

Mark Zuckerberg Oculus davasında ifade verdi, sanal gerçekliğe ne kadar yatırım yapacaklarını açıkladı

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Oculus'un suçlandığı davada hakim karşısına çıktı. Hem Oculus'u savundu hem de sanal gerçekliğe milyarlarca dolar yatırım yapacaklarını söyledi.

Hatırlatmak gerekirse Facebook, sanal gerçeklik teknolojileri geliştiren Oculus'u 2 milyar doları aşan (3 milyar dolara varacak) bir anlaşmayla satın almış ve bu dikeyde ciddi adımlar atacağını göstermişti. Ancak bu satın almadan sonra ZeniMax Media adlı şirket Oculus'un kendi teknolojisini kullandığı iddiasıyla bir dava açmış ve eski ZeniMax çalışanı John Carmack'ı (Oculus CTO'su) bu iddianın kaynağı olarak göstermişti.

"Oculus kendi teknolojisini kullanıyor"

Mark Zuckerbeg de işte bu davada ifadesi alınmak üzere mahkemeye çağırılmış ve alışık olduğumuz kot pantolon, terlik ve tişört üçlemesi yerine bir takım elbise içinde Oculus'u savunmuş.

Oculus'un ZeniMax'ın teknolojisini kullandığını reddeden Zuckerberg, "Oculus ürünlerinin Oculus teknolojisi üzerinde geliştirildiğinden son derece eminiz" demiş ve muhtemelen Winklevoss Kardeşler'i ima ederek "Bu oldukça yaygın bir durum, büyük bir iş duyuracak olduğunuzda birileri çıkar ve işin bir parçası olduğunu söyler. Mahkemedeki çoğu kişi gibi ben de ZeniMax'ı ilk kez duyuyorum." diye eklemiş.

3 milyar dolardan fazla yatırım

Facebook, sanal gerçekliğin geleceğin bilişim platformu olacağına inanıyor ve bu dikeydeki adımlarını zaman zaman bizzat Zuckerberg eliyle gösteriyor. Zuckerbeg bu kez sanal gerçekliğe ne kadar yatırım yapacakları konusunda rakam vermiş ve "Milyonlarca kişiyi bu teknolojilerle buluşturmak için önümüzdeki 10 yılda muhtemelen 3 milyar dolardan fazla yatırım yapmak zorunda kalacağız." demiş.

Sanal gerçekliğin bugün için sıradışı olduğu malum ama gelecek nesillerin bu konulara daha sıcak yaklaşmakta olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle gezegenlerarası bir tür olmamız durumunda sanal gerçeklik başlıklarının ayrılmaz bir parçamız olacağını dahi söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.