500 Istanbul, organik bebek ürünleri üreten MORI'ye yatırım yaptı

500 Istanbul, organik bebek ürünleri üreten MORI'ye yatırım yaptı

Bambu bazlı ve organik bebek temel ürünleri üreten MORI'ye 500 Istanbul'dan yatırım geldi.

Akın Onal ve Cam Miller tarafından 2013 yılında İngiltere'de kurulan MORI, üretim süreçlerini ise Türkiye'de gerçekleştiriyor. Edindiğimiz bilgiye göre ağırlıklı olarak İngiltere ve Amerika'ya (ABD) satış yapan firma, söz konusu yatırımını da ABD'de daha hızlı büyümek için kullanacakmış.

Kısa bir süre önce 500 Startups'ın hızlandırma programını da (B17 dönemi) bitiren girişim, aradan geçen sürede (10 ay) 15 kattan fazla büyümeyi başarmış.

Bugüne kadar 10 milyon TL'ye yakın yatırım alan MORI'ye 500 Istanbul'un ne oranda yatırım yaptığı açıklanmadı ancak şirketin gelenekleri gereği yatırımın 'tohum yatırım' seviyesinde olduğunu tahmin edebiliriz.

MORI kurucuları Akın Onal ve Cam

MIRO, ürünlerini bugüne kadar 38 farklı ülkeye göndermiş

Yenilikçi ve sürdürülebilir yapısıyla dikkat çeken girişim, bebek ürünleri satışı ve hediye kültürünü bir nebze de olsa değiştirmek istiyor.

Kurulduğu günden bu yana neredeyse her ay yüzde 40 seviyelerinde büyüyen MORI'nın hikayesi de ilgi çekici. Aslında akraba olan kurucu ortaklar, yeğenlerine hediye almak isterken 'yeterince iyi' bir ürün bulamıyor ve akıllarına İskandinav ve Japon kültürlerinden esinlenen, sağlıklı ve rahat bir bebek markası yaratmak geliyor.

2013 yılında kurulan MORI'nin kurucuları ürünlerinin kalitesine çok güveniyor ve ailelerin tekrarlayan alışveriş oranlarının yüksekliğine vurgu yapıyor. Bu arada MORI, bugüne kadar 38 ülkeye teslimat yapmayı başarmış. Son olarak kurucu ortaklardan birinin ailesinin tekstil sektöründe tecrübeli olduğunu ve MORI'nın tüm ürünlerinin Türkiye'de üretildiğini de belirtelim.

Hızlı büyümesi ve farklı üretim süreçleriyle dikkat çeken MORI'yı ve son dönemin en çok dikkat çeken yatırım şirketlerinden 500 Istanbul'u takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.