Hobi odaklı sivil sualtı drone Gladius

Son dönemde hem havada hem de karada görmeye alıştığımız drone teknolojileri hızla kişisel kullanımlara da hitap eden şekilde geliştiriliyor. Bunun bir son örneği ise Indiegogo'da kitle fonlama aracılığıyla ürünlerini piyasaya çıkartmak isteyen Gladius oldu.

Gladius adlı sualtı drone'u özellikle denizaltını keşfetmek isteyen, sualtı çekimler yapmak isteyen kullanıcılar hedeflenerek tasarlanmış. iOS ve Android uygulamaları bulunan Gladius, bu uygulamalar aracılığıyla kumanda ediliyor. 3,5 saatlik batarya ömrüne sahip Gladius, 1,5 saat içerisinde kendini tam şarj edebiliyor. 100 metre derinliğe kadar inebilen Gladius'un menzili ise 500 metre.

Gladius'un kamerası az ışıklı ortamlarda yüksek kalitede fotoğraf ve video çekebilen kameralarla donatılmış. Bu noktada Gladius'un iki farklı model opsiyonu bulunuyor. 1080p kalitesinde video çekebilen versiyonu 599 dolardan satışa sunulan Gladius'un 4K çekim yapabilen versiyonu ise biraz daha pahalı ve 799 dolarlık fiyat etiketine sahip. Ürünün ilk teslimatlarının Haziran 2017'de yapılması bekleniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=We9WIDEkUTs

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.