2015 yılında Opera ASA iştiraki olan AdColony (Opera Mediaworks) tarafından satın alınan mobil reklam platformu Mobilike, AdColony Türkiye olarak yeni pozisyonunu düzenlediği bir basın toplantısıyla paylaştı.
Kısaca hatırlatmak gerekirse Norveç Borsası'na kote bir şirket olan AdColony, 1,4 milyar kullanıcı erişimiyle dünyanın en büyük mobil reklam platformları arasında yer alıyor. 2009 yılında Volkan Biçer ve Şekip Can Gökalp tarafından kurulan Mobilike ise mobil reklam alanında Türkiye'nin adını dünyaya duyurmayı başaran bir girişimdi ve bugüne kadar 200'den fazla ödül kazanmayı başarmıştı.
Türkiye, 14 ülkenin merkez ofisi oluyor
Basın toplantısında konuşan Volkan Biçer, satın alma sonrasında gösterdikleri performansla Türkiye'nin 14 ülkenin merkez ofisi olarak seçildiğini dile getirdi ki bu ülkeler arasında Danimarka, Norveç, İsveç gibi Kuzey Avrupa ülkeleri ve Güney Afrika, Dubai, Katar gibi Afrika ve Arap ülkeleri yer alıyor. Nisan ayından itibaren tüm bu ülkeler AdColony Türkiye ofisinden yönetilecek. Volkan Biçer de bu değişimle birlikte AdColony Gelişmekte Olan Pazarlar Başkanı olan görevine devam edecek.
"Önümüzdeki 3 yılı yatırım ve istihdam açısından çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Bize bağlı olan bu ülkelerin bütün müşteri yönetimi, operasyonu, yaratıcı projeleri ve yazılım/geliştirme süreçleri tamamen Türkiye tarafından yapılacak. Stratejik kararlar Türkiye'de alınacak." diyen Volkan Biçer, AdColony teknolojileriyle birlikte Türkiye'de 40 milyonun üzerinde tekil kullanıcıya ulaşan bir platformu yönettiklerini ekledi. Biçer'in paylaştığına göre 2009'da Türkiye'de 400 bin olan mobil internet kullanıcısı sayısı, bugün 40 milyonu geçmiş durumda.
Andrew French: Türkiye'de istihdam ve yatırımımızı arttıracağız
Toplantıya katılan AdColony EMEA Genel Müdür Andrew French ise yeni merkez ofislerinin Türkiye olmasıyla ilgili olarak "Türkiye bizim için oldukça değerli bir ülke; hem genç nüfusu hem de mobil cihaz dağılımı ve kullanımıyla mobil reklam anlamında ciddi bir potansiyel taşıyor. Biçer ve ekibinin değerli bilgi ve birikimini gelişmekte olan pazarlarımız için kullanmak AdColony için ciddi önem taşıyor. Önümüzdeki süreçte Türkiye bizim için istihdam ve yatırımımızı arttıracağımız ve daha çok sorumluluk vereceğimiz bir ülke olacak." dedi.
AdColony adına Biçer veFrench'in paylaştığı rakamları sıralayacak olursam;
- AdColony'nin Türkiye'de ofisinde 80 kişi çalışıyor. Hedef yıl sonunda bu sayıyı iki katına çıkarmak.
- Türkiye'de şirketler dijital reklam için yılda yaklaşık 1,6 milyar TL harcıyor. Bu paranın önemli bir kısmı (yarısı) küresel şirketler aracılığıyla yurtdışına gidiyor. AdColony bu pastayı Türkiye içinde tutmak istiyor.
- Dijital reklam pastasının en büyük bölümünü mobil alıyor. Mobil reklam yatırımları 601 milyon TL'yi buluyor.
- 2020 yılına kadar Türkiye'deki mobil yatırımlarının 1,6 milyar TL'ye ulaşması bekleniyor.
- AdColony Türkiye, 2016'da yüzde 36 büyüdü. (Volkan Biçer bu oranın sektör standartlarının üzerinde olduğunu söylüyor.)
- AdColony Türkiye, 2017 yılında da yüzde 30'un üzerinde büyümeyi hedefliyor.
- 2016'da mobil oyunlar tüm dünyadaki filmlerin izlenme gelirinden daha fazla gelir kazandırdı. Pokemon Go ve ilk 3 günde 14 milyon dolar kazandıran Super Mario Run bu oyunlar arasında başı çekiyor.
- Verto Analytics'in araştırmasına göre tüm dünyada 1 ayda 1 milyar saatten fazla mobil oyun oynanıyor ve sadece gençler değil, tüm yaş grupları mobil oyunlara vakit ayırıyor.
- AdColony Türkiye'de yaş ortalaması 24. İlk uygulama geliştiricilerinin üniversite 3. sınıf öğrencisi bir yetenek olduğunu söyleyen Volkan Biçer, ofislerinin 1000 metrekare 'yaşam alanı'', 800 metrekare çalışma olanı ile Y kuşağına uygun olduğunu söylüyor. Bu alanlar içinde spor salonundan kuaför hizmetine, oyun alanından müzik stüdyosuna kadar geniş imkânlar sunuluyor. (Bkz: Girişim Ofisleri Mobilike ziyareti)
- AdColony, uygulama marketlerindeki top 1000 uygulamaya entegre SDK'sı ile Google'dan sonra 2. sırada.
- AdColony, Singular Reklam Network'leri araştırmasına göre iOS'te Facebook'tan sonra 2., Android'de ise 4. sırada.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap