Facebook, canlı yayınları masaüstüne taşıyor

Facebook, canlı yayınları masaüstüne taşıyor

Geçen Nisan'da karşımıza çıkan Facebook Live, masaüstü ve laptop desteğine de kavuşuyor. Yayınlandığı ilk günden bu yana Periscope başta olmak üzere pek çok canlı yayın platformunu tehdit eden Facebook Live’ın şimdiki hedefiyse Twitch ve Youtube Gaming.

Yeni özelliğini resmi blog’u olan Newsroom arayıcılığıyla duyuran sosyal medya devi, bu hamlesiyle oyun yayıncılarını Facebook Live’a çekmeye çalışıyor. Oldukça basit bir arayüze sahip olan Facebook Live, masaüstü veya laptop webcam’leri sayesinde canlı yayın yapmaya imkan tanıyacak.

Yazılım ve donanım desteğine de sahip olan Facebook Live, daha profesyonel yayın yapmak isteyen kullanıcılara da pek çok imkan tanıyor. Çoklu ve harici kamera kullanımı, mikrofon desteği ve başlık ekleme gibi özelliklere sahip olan Facebook Live, kazandığı masaüstü desteği sayesinde Youtube Gaming ve Twitch platformlarını hedefine almış gibi görünüyor.

Yerini bildir seçeneğinin altında yer alan canlı video butonuna tıklayarak kolay bir şekilde başlatabileceğiniz canlı yayınlar, Facebook içerisinde çok daha fazla canlı yayın görmemize neden olabilir. Facebook'un en büyük avantajı ise aktif kullanıcı sayısının diğer canlı yayın platformlarına oranla çok daha fazla olması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.